26 / 04 / 2024

Mavi yakalıların ilk tercihi inşaat sektörü oldu!

Mavi yakalıların ilk tercihi inşaat sektörü oldu!

İstihdamın mevsimsel olarak düşüş göstermesine rağmen inşaat sektörü, büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer almaya devam ediyor. Sektörde ağırlıklı olarak mavi yakalılar istihdam ediliyor...




İSTİHDAMIN mevsimsel olarak düşüş göstermesine rağmen inşaat sektörü, büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer almaya devam ediyor. Ağırlıklı olarak mavi yakalıların istihdam edildiği sektör, genel istihdama olan katkısıyla da dikkat çekiyor. 


Geçtiğimiz 3 ayda Elemanonline.net üzerinden verilen yaklaşık 40 bin adet iş ilanında, 3 bine yakın ilan sayısıyla başı inşaat sektörü çekiyor. Son üç ayda toplam işe yerleştirilen 16 bin 623 kişiden, 1.576'sı inşaat sektöründe kendine yer buldu. İnşaat sektörünü, 2 bin 500 ilanla gıda ve 2 bin 400 ilanla bilişim sektörleri takip ediyor. İnşaat sektörünün, Türkiye'nin önde gelen sektörülerinden biri olduğunu dile getiren Elemanonline.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, "Sektördeki büyüme istihdama olan katkısıyla milli gelirde de dikkate değer bir fayda sağlıyor" dedi. Elemanonline.net üzerinde yayınlanan ilanlarda özellikle son yıllarda inşaat sektörünün öne çıktığını belirten Duyarlar, transferlerin de dikkat çektiğini sözlerine ekledi. 


Sabah Kobi


Geri Dön