25 / 04 / 2024

Mavişehir Opera Binası'nın temeli 2018'de atılacak!

Mavişehir Opera Binası'nın temeli 2018'de atılacak!

Karşıyaka Mavişehir’de yapacakları Opera binası için Kamu İhale Kurumu'nun 2. ihale iptaline karşı açılan davanın kazanıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "2018’de opera ve bale binamızın yer teslimini yapıp temelini atacağız" dedi.



 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Türkiye’de yerel yönetimlerin yaptığı ilk tam otomatik katlı otoparkı olma özelliği taşıyan Alsancak Otoparkı ile Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Atatürk Kapalı Spor Salonu Önü Yeraltı Otoparkı, Bahriye Üçok Yeraltı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı gibi önemli yatırımları şehre kazandıran  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Karşıyaka’nın otopark ihtiyacına cevap veren yeni bir projeyi daha inşa etti. Karşıyaka Alaybey’de 630 kapasiteli 7 katlı otopark, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından törenle vatandaşların hizmetine açıldı. 


Törende açıklamalar yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, 2018'de Bostanlı’da 300, Karşıyaka’da 270, Yenişehir’de 600, Karabağlar’da 350 ve Bayraklı Adliye’de 600 araçlık olmak üzere toplam 2 bin 100 araç kapasiteli 5 yeni otoparkın daha proje çalışmalarını tamamlayacaklarını belirtti.


Kahramanlar’da yer alan 1.260 araç kapasiteli otoparkın düşük fiyatlı abonelik ücretine ve minibüs servisine rağmen,  2 yılda sadece 860 vatandaşın abone olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Maalesef otopark kullanma alışkanlığımız çok zayıf. Otopark sayımız elbette yeterli değil! Dünyanın tüm kentlerindeki otopark sayısı, mevcut araç sayısına göre yetersizdir. Ancak otoparkın yapılması kadar verimli kullanılması da önemli. Problemin çözümü, toplu taşımanın kullanılmamasında yatıyor. Bu nedenle biz de daha iyisini, doğrusunu, modernini, konforlusunu, rahatını geliştirmeye, yani raylı sistem ağını büyütmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Opera müjdesi


Karşıyaka Mavişehir’de yapacakları Opera binası için Kamu İhale Kurumu'nun 2. ihale iptaline karşı açılan davanın kazanıldığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "2018’de opera ve bale binamızın yer teslimini yapıp temelini atacağız" müjdesini verdi.


Geçtiğimiz Salı günü Arnavutluk'ta aldıkları ödüle de değinen Başkan Kocaoğlu, "Birleşmiş Milletler'in Akdenizli kentler arasında yaptığı değerlendirmede, çevre yatırımları konusundaki yatırım ve projelerimizle İzmir'i birinci seçtiler. 'Bu başkan hep alt yapı işleriyle uğraşıyor; hep kanalizasyon, arıtma, su şebekesi yapıyor' denilirken, gelecek nesiller adına neler yaptığımızı bu ödülle dünyaya duyurmuş olduk" diye konuştu.

 

 


Geri Dön