29 / 03 / 2024

Mayıs'ta ortaya çıkacak rakam belli oldu! Asgari ücret ve maaşlara yansıyacak

Mayıs'ta ortaya çıkacak rakam belli oldu! Asgari ücret ve maaşlara yansıyacak

Emekli ve memur maaşlarında önemli bir kriter olarak ele alınan enflasyon rakamları 2022'de rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yapılan son Mayıs ayı anketine göre enflasyonun yüzde kaç olacağı hesaplandı. Artış asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yansıyacak.



AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Haziran Cuma günü açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 5,49 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,40 ve en yüksek yüzde 8,15 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 5,49) göre bir önceki ay yüzde 69,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 77,72'ye yükseleceği hesaplanıyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 7,25 artış göstermişti.

Mayıs ta ortaya çıkacak rakam belli oldu! Asgari ücret ve maaşlara yansıyacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön