24 / 04 / 2024

Mebuskent Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi!

Mebuskent Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi!

Aymor Grup tarafından Ankara'nın Batıkent Karacakaya bölgesinde gerçekleştirilen Mebuskent, Türkiye'nin en büyük yeşil alana sahip konut projesi olarak öne çıkıyor.



Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan'ın verdiği bilgiye göre bittiğinde "Şehir içinde koca bir şehir" olacak ve 4-5 bin kişilik nüfus barındıracak Mebuskent, 388 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. Bunun da yüzde 87'sini yeşil alan ve sosyal yaşam alanları oluşturuyor Beton alanların payı ise sadece yüzde 13'te kalıyor. 


23 BİN AĞAÇ DİKİLECEK 

Şehir merkezinin kuzeyinde, rakım olarak 110 metre daha yüksekte ve kente oksijenin girdiği bir lokasyonda kurulan Mebuskent'in yeşil alanlar ve sosyal yaşam alanları hacmi 85.750 metrekareye ulaşıyor. Yerleşke içinde toplam 23 bin ağaç dikilecek Doğanın tüm renklerini içinde barındıracak, meyve ağaçları dâhil her türden ağacın yer alacağı Mebuskent yerleşkesinin, zengin bir botanik parkı niteliğinde olacağı belirtiliyor. 


BAZI BİNALAR KAYDIRILDI 

Ayhan, Mebuskent'te 602 daire ve 332 villada bine yakın ailenin yaşayacağını belirtirken, 'Aile başına 25 ağaç düşecek. Mebuskent'te oturacak her ailenin küçük bir korusu olacak" dedi. Mebuskent inşaatı sırasında mevcut doğal bitki örtüsü ve floranın korunmasına azami özen gösterdiklerini vurgulayan Ayhan, inşaat alanı içinde kalan bağı bozmamak için bazı binaları kaydırdıklarını söyledi. 

Yaşamsal aktiviteler için zengin alternatifler 


Mebuskent'in geniş yeşil alanları ve sosyal yaşam alanlarının oturanlara çeşitli yaşamsal aktiviteler için zengin alternatifler sunacağını belirten Ayhan, şu bilgileri verdi: "Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacağı oyun alanları olacak. Gençlerin fiziki ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak her türlü spor imkânı bulunacak. Ebeveynlerin gün, toplantı ve diğer sosyal etkinliklerini gerçekleştirebileceği özel mekanlar yapıyoruz. 86 bin metrekareye yayılmış yeşil alan doğal botanik parkı niteliğinde." 



Güneş Ek


Web adresi: http://www.mebuskent.com/



Geri Dön