24 / 04 / 2024

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın açılışı ertelendi!

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın açılışı ertelendi!

Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Nurtepe İstasyonu'nda inceleme yaptı. İmamoğlu, hattın 19 Mayıs'ta hizmete alınmasını hedeflediklerini ancak koronavirüs salgını süreciyle açılışın ertelendiğini açıkladı...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı süren Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Nurtepe İstasyonu'nda inceleme yaptı.

Vatandaşların alkışlarına el sallayarak cevap veren İmamoğlu, turnike katına indi. İmamoğlu, burada İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin tarafından hattaki çalışmalarla ilgili teknik bilgileri aldı. Sözcü'de yer alan habere göre; Alpkökin, hattın, Beşiktaş ve Kabataş istasyonlarındaki arkeolojik çalışmaların da sürdürüldüğü bilgisini de İmamoğlu'na aktardı.

Hattı, 19 Mayıs’ta hizmete açmayı hedeflediklerini, fakat koronavirüs salgını sürecinin buna izin vermediğine dikkat çeken İmamoğlu,“Bu aksaklıktan dolayı üzgünüz ama çözümsüz bir iş değil; hızlıca çözeceğiz” diye konuştu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı nın açılışı ertelendi!

“ÜLKELERİNE DÖNMEK ZORUNDA KALDILAR”

Hattaki çalışmalara ilişkin konuşan İmamoğlu, “Burada, alt yüklenici yabancı bir firma var. Sinyalizasyon sistemi, o firmayla anlaşılmış. Ne yazık ki bu firmanın da o işi yapan buradaki çalışanları, büyük oranda İspanyol kökenli ve İspanya'daki bir merkezden yönetiliyor. Maalesef Covid-19 süreciyle, 3 Mart itibariyle bu hizmeti yapamaz duruma geldiler. Bu şantiyeyi bırakıp, ülkelerine dönmek zorunda kaldılar. Neredeyse 2,5 aydır, bu hizmeti alamıyoruz. Bir kısım yerli çalışan var, ama tabii bu çok yetersiz bir çalışma” şeklinde konuştu.

“İSTASYONLARDA SONA GELİNDİ”

İmamoğlu, istasyonlardaki çalışmalarda sona gelindiğini ifade etti ve şunları kaydetti:

- Böyle bir ortamda tek eksiğimiz sinyalizasyon. O testler, o işlemler yapılmadan burayı açmak mümkün değil. Hem yüklenici firma hem biz iletişimi sürdürüyoruz bir an önce getirmek için.

- Net cevap alınamadığı için de yaklaşık 80-90 gün gibi test sürecinin sinyalizasyon açısından burada geçirilmesi lazım. Bir an önce normalleşip, çalışanları İspanya’dan buraya getirmek için büyük çaba içerisindeyiz.

- Başlar başlamaz hattımızın da sinyalizasyon hizmetini alıp bir an önce İstanbullulara bu hattı hediye etmek istiyoruz. Yoksa Mayıs ayı içerisinde açıyor olacaktık, böyle üzücü bir olay yaşadık. Bu aksaklıktan dolayı üzgünüz. Çözümsüz bir iş değil; hızlıca çözeceğiz.

KAĞITHANE BELEDİYE BAŞKANI DA EŞLİK ETTİ

Açıklamanın ardından beraberindeki heyetle peron katına inen İmamoğlu'na, buradan itibaren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de eşlik etti.

Bakırköy İDO-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nun inşaatı hızlandı!

Çekmeköy-Sancaktepe Şehir Hastanesi Metrosu 2022'de tamamlanacak!

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu 2020'de açılacak!

İşte Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı’nın konut değerleri!


Geri Dön