28 / 03 / 2024

Meclis 'te emzirme odası yapılacak!

Meclis 'te emzirme odası yapılacak!

Mazbata alıp Meclis 'in yolunu tutan milletvekillerini, önemli değişiklikler bekliyor. Engelli vekiller için raylı sistem, bebeği olanlar için de Meclis 'e emzirme odası yapılacak....



YENİ milletvekillerini bekleyen Meclis 'te yeniliklere imza atılıyor. Kadın milletvekili sayısının 77 'ye çıkması üzerine kadın kuaför sayısı da arttırılıyor. Halkla İlişkiler binası yanında ana binada da kadın kuaför salonu açılması planlanıyor.

Altın rozetler 900 lira olacak

Milletvekillerinin 60 TL 'ye alacakları yaka rozetleri yanında darphanede basılmak üzere altın rozet siparişi de alınacak. Altın rozet için fiyat 900 TL olarak belirlendi. Altın rozetler özel olarak darphanede bastırılacak. Bu arada mazbata alıp Meclis 'e kayıt için gelen milletvekillerinin kayıt, fotoğraf çekimi, Meclis albümü için form, banka maaş formu, ölüm yardımı için açılmamak üzere doldurulan form yanında parmak izleri de alınacak. Milletvekilleri yeni oylamada parmak iziyle oy kullanabilecek. Bu arada CHP 'den seçilen şžafak Payev ile AK Parti 'nin engelli adayları Abdurrahim Akdağ, tekerlekli sandalye kullanan Gürsoy Erol ve Mehmet Doğan Kubat için de düzenlemeye gidiliyor. Engelli milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu 'nda rahatlıkla girip çıkabilmesi, kürsüde rahatlıkla konuşabilmesi için de hazırlık yapılıyor. Yine Halkla ilişkiler binasına gidiş gelişler, komisyon odalarına çıkışlar konusunda da düzenekler oluşturuluyor.

Mal bildirimi ve parmak izi

Yeni seçilen milletvekilleri, TBMM 'ye mazbatalarını teslim ettikten sonra, en geç 2 ay içinde mal bildiriminde bulunacak. Bakanlar ise mal bildirimini, atanmalarını izleyen 1 ay içinde yapacak. Milletvekilleri ayrıca mal varlığında önemli bir değişiklik olması halinde 1 ay içinde ve her 5 yılda bir mal bildirimlerini yenileyecek. Ancak bu bilgiler herkese açık olmayacak.

Yeni milletvekilleri, önce sadece 10.5 bin TL olan Haziran ayı maaşını alacak. Geçen dönemde de milletvekili olanlar, Haziran maaşını seçim öncesinde peşin aldığı için onlara ödeme yapılmayacak. Tüm milletvekilleri, Temmuz ayından itibaren maaşlarını 3 'er aylık almaya devam edecek.
Star


Geri Dön