27 / 04 / 2024

Media Markt 8 yeni mağaza açacak

Media Markt 8 yeni mağaza açacak

Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan "Bu yıl sekiz yeni mağaza açmayı ve bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. 2010'da ise pazar liderliğine koşmak istiyoruz"dedi.



Media Markt'ın Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan "Bu yıl sekiz yeni mağaza açmayı ve bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. 2010'da ise pazar liderliğine koşmak istiyoruz" dedi.

Topatan, yatırım rakamı hakkında ise bilgi vermedi. Medya Markt'ın 2009 planlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Topatan, 2007 Eylül ayından itibaren 8 mağaza ile Media Markt'ın faaliyet gösterdiği 16 Avrupa ülkesi arasında 'en hızlı büyüyen ülke'nin Türkiye olduğunu söyledi.

Bu yıl açılacak 8 mağaza ile bin kişiye daha istihdam sağlayarak, yüzde 100 büyümeyi hedeflediklerini açıklayan Topatan, şirketin 2009 yılı yatırım atağının ilk Adana'da gerçekleştirileceğini belirterek, "25 Mart'ı 26 Mart'a bağlayan gece yarısı Adana'daki ilk mağazamızı hizmete açacağız. Ekonomik krize aldırmadan, daha önce söz verdiğimiz gibi agresif büyüme stratejimizi sürdüreceğiz. 2009 yılında açacağımız 8 mağaza ile yüzde 100 büyüyeceğiz. Krize karşı en iyi panzehir yatırımdır. Bu inançla Türkiye için katma değer ve istihdam yaratmaya devam ediyoruz Türkiye, taze kan olarak grubun büyümesini ateşliyor. Çok rahatlıkla diyebiliriz ki, Media Markt artık Türkiye ile büyüyor" dedi.

-"ÖTV İNDİRİMİ LCD PLAZMA SATIŞINI İKİ KAT ARTIRDI"-
Türkiye'nin stratejik açıdan önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Topatan, 2010 yılında Pazar liderliğini hedeflediklerini, 2010 yılının sonunda sektördeki diğer şirketlerini geride bırakacakları iddiasında bulundu. "İstanbul çok önemli, biz burada gelişeceğiz. İstanbul gibi bir şehirde üç mağaza bize yetmez." dedi.

ÖTV indirimi hakkındaki düşüncelerini ise Topatan, şöyle belirtti: "ÖTV indirimi tam zamanında geldi. Bu indirim sektöre bir hareketlilik getirecek, satışlarımızı fazlasıyla olumlu etkileyecektir. Tabi ki bizim de ÖTV sini ödediğimiz stoklarımız var. Fakat sirkülasyon bu kaybımızı en aza indiriyor. İndirimden bu yana beyaz eşya, LCD, plazma satışlarımız neredeyse iki kat arttı."

Geri Dön