28 / 03 / 2024

Medical Park Göztepe yıllık 27 milyon TL'ye kiraya verilecek!

Medical Park Göztepe yıllık 27 milyon TL'ye kiraya verilecek!

2007 senesinden itibaren faaliyet gösteren Medical Park Göztepe Hastanesi kiralanıyor. Hastane için 2 milyon 250 bin TL isteniyor. 



2007 senesinden itibaren faaliyette olan Medical Park Göztepe Hastanesi kiralanıyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; hastane bugün 293 hasta yatağı, 9 ameliyathanesi, 64 yoğun bakım yatağı, 150'den fazla doktoru ve 1.000'e yakın çalışanıyla faaliyet gösteriyor. İstanbul'un en büyük özel hastanelerinden biri özelliğine sahip JCI akreditasyonuna sahip olan Medical Park Göztepe Hastanesi'nin, organ nakli merkezi, kemik iliği nakli merkezi (erişkin ve pediatrik), onkoloji merkezi, tüp bebek merkezi ve beyin cerrahisi merkezi yer alıyor. 

Vakıflar İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü tarafından verilen ilana göre, Kadıköy (Göztepe) Nisan Sokak'ta bulunan hastane kompleksi, 10 yıllığına kiralık. İlandaki adres bilgilerinden bu ilanın Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nin yeri olduğunu öğrenildi. 

Medical Park Göztepe yıllık 27 milyon TL ye kiraya verilecek!

Medical Park burada kiracı konumunda Sözleşme süresi sona erdi. 11 Kasım 2021 Perşembe günü yeniden kira ihalesi gerçekleşecek. Yusuf Agah Vakfı'na ait olan bina için aylık 2 milyon 250 bin TL, yıllık 27 milyon TL kira bedeli isteniyor. Tabii bu ihale başlangıç fiyatı. Yani muhammen bedel. ihalenin katılımcılarına göre fiyat artabilir. İlana göre yıllık kira artışı yasalarda belirtildiği gibi TÜFE 12 aylık ortalamasına göre belirlenecek. Bu ihale, gelecek hafta Perşembe günü  gerçekleşti.  Edinilen bilgilere göre mevcut kiracının bir önceliği yok. 

İhale herkese açık olacak. Medical Park da ihaleye herkes ile eşit şartlarda katılacak. Eğer ihaleyi başka bir yatırımcı alır ise Medical Park binayı boşaltmak zorunda. ihaleye başka katılan olur mu, Medical Park buradan taşınmak zorunda kalır mı? Orası henüz bilinmiyor.

Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!


Geri Dön