29 / 03 / 2024

Mehmet Akif Ersoy Camii açıldı!

Mehmet Akif Ersoy Camii açıldı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi’nde yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Camii’nin açılışı ünlü şairin torunu Selma Argon’un katılımıyla yapıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Camii’nin açılışı yapıldı.



İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Camii’nin açılışına katıldı.


Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Mevlana Mahallesi’nde yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Camii’nin açılışı ünlü şairin torunu Selma Argon’un katılımıyla yapıldı. Açılış törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra İlçe Müftüsü İsa Gürler, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Öğle namazının kılınmasının ardından başlayan açılış töreninde ilk sözü Mehmet Akif Ersoy’un kızı Suad Ersoy’un kızı Selma Argon aldı. Dedesinin adının son zamanlarda üniversitelere, okullara, camilere  verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Mehmet Akif’in torunu olmanın kendisine verilmiş bir ayrıcalık olduğunu kaydeden Selma Argon, bu büyük şairi anlayan ve anlatanların da onun torunu olduğunu ifade etti. Yaşanılan karmaşa dolu günlerde Mehmet Akif’i anlamaya daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Argon, caminin açılışından bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Selma Argon, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.  

 

USTA: AKİF’İN HAYAT ALGISINDA CAMİ MEDENİYETİ TEMSİL EDER

 

Selma Argon’un ardından konuşan Başkan  Hasan Tahsin Usta ülke tarihinin çok önemli bir parçası olan Mehmet Akif Ersoy’un adını verdikleri camiinin açılışında ünlü şairin torunun da bulunmasının kendileri adına onur duyulacak bir durum olduğunu söyledi. Mehmet Akif Ersoy Camii’nin bin 500 kişilik bir kapasiteye sahip olduğu bilgisini veren Başkan Hasan Tahsin Usta, “Her milletin tarihinde ilmi, irfanı, ahlakı, sanatı ve kişiliğiyle o millete yön vermiş kimseler vardır. Büyük mütefekkirimiz Mehmet Akif Ersoy da bu milletin yetiştirdiği çok kıymetli bir şair, vatansever bir insandır. Mehmet Akif’in Safahat’ı Fatih Camii şiiriyle başlar. Safahat’ın bu şiirle başlamasının bilinçli bir tercih olduğunu bilmek gerekir. Tesadüfî bir gelişme ve yahut rastgele bir tercih değildir. Zira Âkif’in hayat algısında cami, medeniyeti temsil eden bir semboldür.” diye konuştu.  Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta Mehmet Akif Ersoy Camimizin açılışını bu değerli şairimizin torunu Selma Argon hanımın katılımıyla yapmak bizim için büyük bir mutluluk. Ben Mevlana Mahallesi sakinlerimizin bu güzel camimize en iyi şekilde sahip çıkacağına eminim. Mehmet Akif Ersoy Camimizin hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Başkan Usta, konuşmasının ardından Mehmet Akif’in torunu Selma Argon’a bir tablo hediye etti. Caminin açılış töreni, vatandaşlara etli-pilav dağıtılmasıyla sona erdi.  



Vatan 


Geri Dön