25 / 04 / 2024

Mehmet Ali Dinç: TOKİ deri konfeksiyon üretimine uygun atölye inşa etmeli!

Mehmet Ali Dinç: TOKİ deri konfeksiyon üretimine uygun atölye inşa etmeli!

Kentsel dönüşüm projesiyle birlikte Zeytinburnu'nda gayrimenkul piyasasının hareketlenmesi doğal olarak dericilerin de önüne yeni fırsatlar açmış. Dericiler atölye ve dükkanlarının yerini daha iyi değerlendirmek istiyor...




Kentsel dönüşümün ilk uygulandığı yer olan istanbul Zeytinburnu'nda bugüne kadar birçok bina yıkıldı. Deprem yönetmeliğine uygun olarak adeta yeniden inşa edilen ilçede haliyle gayrimenkul fiyatları sürekli artıyor. 


Zeytinburnu aynı zamanda deri konfeksiyon sektörünün de üssü konumunda. İlçede bu alanda faaliyet gösteren irili ufaklı 500 firma var. 


Bunların birçoğu üretimini de burada yapıyor. Kentsel dönüşüm projesiyle birlikte Zeytinburnu'nda gayrimenkul piyasasının hareketlenmesi doğal olarak dericilerin de önüne yeni fırsatlar açmış. Çünkü bölgede arsaların metrekaresi 10 bin doları geçmiş durumda. Bu yüzden dericiler atölye ve dükkanlarının yerini daha iyi değerlendirmek ancak diğer yandan faaliyetlerini de yine aynı bölgede sürdürmek istiyorlar. 


Dericiler bu iş için daha önce askeriyeye ait olan, kısa süre önce TOKi'ye devredilen 150 dönümlük araziye göz dikmiş durumdalar. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Dinç, TOKİ'den burada deri konfeksiyon üretimine uygun atölye ve dükkan inşa edip kendilerine satmasını talep ettiklerini belirtiyor. Dinç, bu konuyu Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a ilettiklerini,  TOKİ  ve hükümet yetki ileriyle de görüşeceklerini söylüyor. Dinç, "Üyelerimizden bu konuda çok yoğun talep var. Işyerlerimizi bir başka bölgeye taşımak istemiyoruz. 


Çünkü müşterimiz burayı biliyor. Kalifiye elemanımız da burada yaşıyor. Sadece Zeytinburnu'ndaki deri firmalarında yaklaşık 30 bin kişi çalışıyor" diyor. 


PARA


Geri Dön