25 / 04 / 2024

Mehmet Ali Ertunç kimdir?

Mehmet Ali Ertunç kimdir?

7 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan atama kararı ile Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı’nda 1 inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli Hazine Başkontrolörlüğüne atanan Mehmet Ali Ertunç kimdir?



Mehmet Ali Ertunç kimdir?

Mehmet Ali Ertunç, 7 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan atama kararı ile Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı’nda açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli Hazine Başkontrolörlüğüne atandı. Peki, Mehmet Ali Ertunç kimdir?


Mehmet Ali Ertunç biyografi..

1972 yılında Denizli’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini bu şehirde tamamladı. 1997 yılında  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. 1997 yılında yapılan yarışma sınavını birincilikle kazanarak Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu’nda Stajyer Hazine Kontrolörü olarak göreve başladı. 2001 yılında Hazine Kontrolörü olarak atandı. 1999 ve 2000 yıllarında Dünya Bankası uzmanlarınca verilen Dünya Bankası satın alma yöntemleri ile Deloitte&Touche firmasınca verilen Dünya Bankası tarafından finanse edilen projelerin bağımsız denetim teknikleriyle denetimi üzerine eğitimlere katıldı. 2002 yılında İskoçya’da, The Institute of Chartered Accountants of Scotland’da Uluslararası Denetim ve Muhasebe Standartları ve iş başı tecrübesiyle denetçi eğitimleri başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Hazine Kontrolörlüğü görevinin yanında, 2002- 2003 yıllarında Uzlaşma Komisyonu ve TBMM’de kurulan Yolsuzlukları Araştırma Komisyonunda Hazine Müsteşarlığı temsilcilerinden biri olarak görev yaptı. 2003 yılı Mayıs ayında Hazine Müsteşarlığında Müsteşar Danışmanı olarak görevlendirildi. 2005 yılı Ekim ayında TEDAŞ Genel Müdürlüğünün Bağlı Ortaklıklarından Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’de Hazine Müsteşarlığını temsilen Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı.


Bu görevlerine devam ederken 2005 yılında atandığı ABD Washington Büyükelçiliğinde, Ekonomi Müşaviri olarak üç yıl süreyle görev yaptı. ABD Ekonomisi üzerine yaptığı analiz ve çalışmalarını Türk Makamlarına iletirken Türkiye Ekonomisi üzerine ABD’li muhataplarına tanıtım ve sunuşlarda bulundu. Ayrıca ABD’de 2007 yılında başlayan konut finansmanı (veya mortgage) krizinin bütün dünya ekonomilerine sıçramaya başladığı 2008 yılı sonlarına kadar, krizin boyutları ve içeriği ile ilgili birçok analiz ve rapor hazırlayarak ilgili makamlara sundu. ABD’deki görevini tamamlamasının ardından Türkiye’ye döndü ve 2008 yılı Kasım ayında Hazine Başkontrolörü olarak atandı.


Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkan Yardımcılığı'nı sürdürmekte iken Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığına vekaleten atanan ERTUNÇ 20 Mart 2012 tarihinde asaleten atanmıştır. 


Evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.





Geri Dön