19 / 04 / 2024

Mehmet Bekaroğlu: Çatalca kıymetlenecek!

Mehmet Bekaroğlu: Çatalca kıymetlenecek!

CHP'li Bekaroğlu; "Niye Çatalca ile ilgililer? Çünkü 3. havalimanı ve Kanal İstanbul dolayısıyla çok kıymetlenecek büyük rant alanı olacak. En büyük yağma, kent rantları üzerinden yapılıyor" dedi



CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, “Çatalca’nın nüfus yapısını, seçmen yapısını, profilini değiştirecekler, yağmalayacaklar. Adalet ve Kalkınma Partisi geçtiğimiz 10-15 yılda İstanbul’da 150 milyar dolarlık kent rantı oluşturuldu ve paylaşıldı” iddiasında bulundu.


“UZMAN ER VE ERBAŞLARIN MAAŞININ YÜZDE 30 ARTMASI ENGELLENDİ”

Bekaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Genel Kurul’da dün kabul edilen teklife işaret ederek, “Asgari ücret 2016 yılı itibarıyla 1300 lira olacak. Buna bağlı olarak uzman er ve erbaşların maaşları da asgari ücret üzerinden hesaplandığından dolayı yüzde 30 artacaktı ama hükümet dün Meclis’ten geçen maddeyle uzman er ve erbaşların maaşının yüzde 30 artması engellendi” dedi.


“ÇATALCA’NIN SEÇMEN PROFİLİ DEĞİŞTİRİLECEK”

AK Parti’nin “şark kurnazlığı” yaptığını ifade eden Bekaroğlu, şöyle dedi:

“Şu anda KİPTAŞ’ın yaptığı bir proje var İstanbul Çatalca’da. İlk planda konut projesi gibi gözüküyor öyle değil. İki amacı var bu projenin, el altından yapılan gizli yapılan dağıtılan projenin iki amacı var. Bir; şu anda birinci etapta 2 bin 100 AKP yandaşına gerçekten önümüzdeki günlerde çok kıymetlenecek daireler yapılıp veriliyor.

Bunlar 150-200 bin lira civarında mal olacak. Ama bunlar bittiğinde sanıyorum 500 bin liradan başlayacak 1 milyon liraya kadar gidecek. Çünkü bu proje Çatalca’da üçüncü havaalanına 13 kilometre uzakta bir yerde yapılıyor. Yandaşlara kıyak çekiliyor. Esasen siyasen amaçları var, Çatalca’nın nüfus yapısını, seçmen yapısını, profilini değiştirecekler ve Çatalca Belediyesini 2019’da yapılacak seçimde alacaklar.

Çatalca’nın seçmen profilini değiştirilecek. Çatalca hem üçüncü havaalanı hem tasarlamış oldukları Kanal İstanbul dolayısıyla çok kıymetlenecek, büyük bir rant alanı olacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi geçtiğimiz 10-15 yılda İstanbul’da asgarisini söylüyorum 150 milyar dolarlık kent rantı oluşturuldu ve paylaşıldı.

Oranın seçmen profilini değiştirerek burayı alıp ve yağmalayacaklar.”

“Askerlere iadei itibar yasası gündemde, ne diyorsunuz” sorusuna da Bekaroğlu, “Hak iadesini biz prensip olarak olumlu bakarız” yanıtını verdi.


Gerçek Gündem


Geri Dön