23 / 04 / 2024

Mehmet Buldan: AFAD binası Afyonkarahisar için büyük şans!

Mehmet Buldan: AFAD binası Afyonkarahisar için büyük şans!

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Başbakanlık ve AFAD başkanlığı tarafından projelendirilen ve TOKİ tarafından yapılan yeni AFAD bina hakkında bilgiler verdi.




Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Başbakanlık ve AFAD başkanlığı tarafından projelendirilen ve  TOKİ  tarafından yapılan yeni bina hakkında bilgiler verdi.

 

Son zamanlarda Soma’da yaşanan maden faciası ve Ege Denizi depremiyle birlikte afetlerin artması vatandaşları korkutmaya başladı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) bu yaşanan doğal afetler için TOKİ’yle birlikte, Afyonkarahisar’a bölge adına yaptığı malzeme deposunun sonuna gelindi.

 

Yapılan binanın herhangi bir doğal afette meydana gelen olası kazalarda afetzedelerin barınma ihtiyacı için kullanılacağını belirten Buldan, bu binanın sadece Afyonkarahisar için değil bölge illere de hizmet vereceğini ve Temmuz ayı içerisinde de hizmete gireceğini söyledi.

 

Binanın içerisinde bulunacak malzemeler hakkında bilgiler veren Buldan, “Binanın içerisinde arama kurtarmaya dönük malzemeler, afetzedelerin barınmalarıyla ilgili malzemeler, çadır ve çadır içi malzemeler konteynırlarda muhafaza edilecek. Binanın içerisine tırlarla malzemeler indirilecek ve bunun içinde özel vinçler kullanılacak. AFAD Başkanlığı planlarken illerin afet riskini,  afetteki durumunu, nüfus oranını ve karayoluna, havayoluna ulaşımındaki yolları tespit etti. Afet öncesi bir planlama senaryosu oluşturuldu. Başta deprem ve afet riski olan alanlar nerelerdir buralar tespit edildikten sonra 27 ilde ve 27 bölgede, afet lojistik destek depoları oluşturuluyor ”dedi.


Ana Haber Gazetesi


Geri Dön