28 / 03 / 2024

Mehmet Celalettin Lekesiz kimdir?

Mehmet Celalettin Lekesiz kimdir?

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz kimdir? Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mehmet Celalettin Lekesiz, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor?



Mehmet Celalettin Lekesiz kimdir?

Mehmet Celalettin LEKESİZ 1962 Yozgat – Yerköy doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Yerköy’de yaptıktan sonra, 1986 yılında  Ankara  Üniversitesi,Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

 

1987 yılında Kırşehir Valiliği’nde Kaymakam adaylığı yaparak, Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. 1988 yılında bir yıl süre ile İngiltere’de, İngilizce Dil Eğitimi aldıktan sonra; 1990 yılından itibaren sırasıyla Tefenni (Burdur), Köprübaşı (Manisa), Yusufeli(Artvin) ve Divriği (Sivas) Kaymakamlıkları yaptı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığında Daire Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye Müfettişliği ve Mülkiye Başmüfettişliği, Personel Genel Müdürlüğü, Amasya Valiliği görevlerini yaptıktan sonra 11.06.2009 tarih ve 15064 nolu müşterek kararname ile Hatay Valiliği'ne atandı.

 

75. Dönem Kaymakamlık Kursu, Yazılı ve Sözlü Anlatım Teknikleri Kursu, Yönetim Psikolojisi Kursu, Çağdaş Yönetim ve Yönetim Teknikleri ile Yönetimde İletişim Kursu, Verimlilik, İş Basitleştirme ve İş Dağıtım Teknikleri Kursu, Üst DüzeyLiderlik Kursu, Hafıza Geliştirme ve Beyin Kullanımı Kursu, İl ve İlçenin Gelişme Planının Yapılması Kursu ve İnsan Hakları seminerlerine katıldı.

 

Bürokrasinin Azaltılması, Tahditli Ticari Plakalı Araçların Türkiye Genelindeki Sorunları ve Çözüm Önerileri, İl ve İlçelerde Performans Denetimi Yapılması Konularında İnceleme ve Araştırma Raporları hazırladı.

 

Yurt dışında birçok toplantı, seminer, panel, kurs ve inceleme gezilerine katılıp, işbirliği projelerinde görev aldı.


Çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri tarafından yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde; “Stratejik Vizyon Sahibi Bürokrat”, “Yılın Valisi”,“Yılın Bürokratı”, “Yılın İdarecisi” gibi çeşitli ödüller aldı.


Ayrıca çalıştığı İllerin Valilerinden, Turizm Bakanı'ndan ve İçişleri Bakanı'ndan çeşitli ödüller aldı. Zehra LEKESİZ ile evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.




Geri Dön