18 / 04 / 2024

Mehmet Ellibeş: Denizevler hemen boşaltılmalı!

Mehmet Ellibeş: Denizevler hemen boşaltılmalı!

Muhtarlarla toplantı yapan belediye başkanı Mehmet Ellibeş, hasarlı binaların olduğu Kocaeli Denizevler' de kaybedecek bir dakika bile zaman olmadığını, bölgenin boşaltılması gerektiğini de söyledi.



Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, aralık ayı muhtarlar toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Ellibeş'in yanısıra belediye başkan yardımcısı Kemal Kahraman, muhtarlar derneği başkanı Bilge Saral ve İSU Müdür Yardımcısı Osman Özbay da katıldı. Engelliler gününü unutmayan başkan Ellibeş tüm engellilerin sosyal hayatta var olması gerektiğini belirtti. Muhtarlar da çarşı merkezinde bulunan engeli park araç yerlerinin işgal edildiğini ifade ederek sitemlerini dile getirdi. 



DENİZEVLER KONUŞULDU 


Toplantının devamında başkan Ellibeş kentsel dönüşümle ilgili bilgi verdi. Ellibeş "Sizlere de sorular geliyor, farkındayım. Ancak Denizevler'de kaybedilecek bir dakikamız bile yok. Çünkü orada eğitime öğretime devam eden bir okul var. Oturmak yasak. Konuta kapalı bir yer. Bir deprem olsa yerle bir olur. Tuzla'da bir fay hattı kırılacağı söyleniyor. Allah korusun bu vebalin altından kimse kalkamaz. Bakanlıkla görüşmeler oldu ve rezerve alan belirlenecek. Burada insanlar için konut yapılacak. İhsaniye'ye yakın bir yer de olacak bu evler. İnsanların ekonomik kayıplarını halletmiş olacağız. Engeç 1 ay kadar sonra bakanlar kurulundan karar çıkacak" dedi. 



YENİ SANAYİ ÇARŞISI 


Ellibeş daha sonra sanayi sitesi hakkında bilgi verdi. Ellibeş "Sanayi sitesinden hepimiz muzdaribiz. En çok da esnafımız şikayetçi. Gölcük sınırları içersinde bir sanayi çarşısı istediklerini belirttiler. Biz de duyarsız kalamadık. Hisareyn'de bir yer belirledik. Burada hiç konut yok. Hep bağ bahçe. Esnafımız da bu yeri beğendi ve kabul etti. Şimdi bir şuyulandırma yapılacak. 

Bu konuda da bir sıkıntı yok. Yeni sanayi bitince esnaf hemen taşınacak" diye konuştu. 



İLK KAZMA VURULUYOR 


Yeni adliye sarayı hakkında da bilgi veren Ellibeş "Yeni adliye sarayı için görüşmeler yapmaya devam ediyoruz. Çok şükür bir sorun yok. Bir ay sonra ilk kazma vurulacak. Çok büyük heyecan içindeyiz. Biz sonuçta adliyenin başlamasıyla mutluyuz. Yüksek öğrenim yurdu çalışması da başladı. 300 öğrenci kapasiteli olacak. İnşaat hızla devam ediyor. 

Gençlik merkezi bitmek üzere. Bir de Sevgi Merkezi olacak. Ayrıca kalıcı iş yerleri de ilkokul ve lise olarak belirlendi" şeklinde konuştu. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön