18 / 05 / 2024

Mehmet Ercan Kumcu kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Mehmet Ercan Kumcu kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Anadolu Grubu, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ercan Kumcu kimdir? Mehmet Ercan Kumcu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Ercan Kumcu'nun eğitim hayatı  nasıldı? İşte Mehmet Ercan Kumcu'nun hayatına dair merak edilenler.



 

Ercan Kumcu 29 Haziran 1955 senesinde İstanbul'da hayata gözlerini açtı. İlkokulu Yavuzevker İlkokulunda, Ortaokulu Bakırköy ortaokulunda, liseyi Vefa Lisesinde  tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi, İktisat Bölümü’nden üniversite hayatını sürdürdü.

Mehmet Ercan Kumcu kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Ercan Kumcu, doktora derecesini Boston College İktisat Bölümü’nden alarak,  ABD’de Boston College, Eastern Michigan University ve State University of New York - Binghamton üniversitesinde öğretim vizifelisi olarak makro ekonomi, para teorisi, uluslararası ekonomi ve finans dersleri üzerine vermiş olan Kumcu, T.C. Merkez Bankası’ndan önce misafir araştırmacı, kısa bir süre Genel Sekreter ve son olarak 1988-1993 seneleri içinde Başkan Yardımcısı olarak vazifesini idame etti.

Tekfenbank’ta (Eurobank Tekfen) 1995-2008 seneleri içinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve daha sonra Başkanı olarak vazife yapan Kumcu, halen Tekfen Holding Yönetim Kurulu üyeliğindedir.

 

Anadolu Grubu, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ercan Kumcu kimdir? Mehmet Ercan Kumcu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Ercan Kumcu'nun eğitim hayatı nasıldı? İşte Mehmet Ercan Kumcu'nun hayatına dair merak edilenler.


Geri Dön