20 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan Elazığ ve Bingöl’de incelemelerde bulundu!

Mehmet Ergün Turan Elazığ ve Bingöl’de incelemelerde bulundu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Elazığ ve Bingöl’de incelemelerde bulundu. Turan, Bingöl’deki incelemelerini Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte gerçekleştirdi.



TOKİ Başkanı Turan, incelemelerine Elazığ’dan başladı. Elazığ’da yapımı devam eden Karakoçan Devlet Hastanesi inşaatını gezen Turan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan daha sonra Sürsürü Mahallesi’nde inşa edilen  TOKİ  konutlarını yerinde inceledi.


Elazığ’daki ziyaretlerinin ardından TOKİ Başkanı Turan, Bingöl’e hareket etti. Bingöl’de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelen TOKİ Başkanı, birlikte yapımı devam eden Bingöl Devlet Hastanesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.


M. Ergün Turan ve Bakan Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile birlikte, TOKİ ve Bingöl Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanını gezdiler.


Bin 333 konut ve sosyal donatıların yer aldığı kentsel dönüşüm alanını ziyaret eden heyet, proje kapsamında inşa edilen konutlardaki örnek daireleri yerinde inceledi.


Turan: Bingöl’deki kentsel dönüşüm örnek bir projedir

Projenin kentsel dönüşüm kapsamında önemli bir yeri olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, projenin örnek bir çalışma olduğunu belirtti.


Kentsel dönüşüm projelerinin Bingöl’de devam edeceğini vurgulayan TOKİ Başkanı Turan sözlerine şöyle devam etti: “Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın himayelerinde ve Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’nin desteği ile Bingöl’ün diğer alanlarında da bu tür projeleri devam ettireceğiz. İnönü Mahallesi’nde hak sahiplerine verilen konutların haricinde artan konutlarımız olacaktır. Yakındaki mahallelerde bulunan vatandaşlarımızdan, yine rızaları doğrultusunda, hazır olan bu konutlara geçmek isteyenlere o hakkı tanıyacağız. Yaptığımız kaliteli binalarla, olası bir depreme karşı insanlarımızı korumuş da olacağız” dedi.


Kalkınma Bakanı Yılmaz: TOKİ son 10-12 yılda çok büyük işler başardı

İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Bingöl ölçeğinde çok büyük bir proje olduğunu kaydeden Kalkınma Bakanı Yılmaz, “TOKİ, son 10-12 yılda çok büyük işler başardı. 600 bine yakın konut inşa etti. Türkiye’de kentsel dönüşüme büyük katkılarda bulundu. TOKİ’nin çok iyi işler yaptığı illerden biri de Bingöl’dür. Bingöl halkı olarak TOKİ’ye, Hükümetimize, Başbakanlığımıza şükran borçluyuz, teşekkür ediyoruz” dedi.


TOKİ'nin 2003'te meydana gelen depremin ardından hızlı bir şekilde yaptığı çalışmaları hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Yılmaz, inşa edilen konutların tamamlanmasıyla Bingöl'ün modern bir görünüme kavuşacağını ifade etti.


“TOKİ kar amacı gütmedi”

TOKİ'nin Belediye, Karayolları ve vatandaşların desteğiyle Bingöl'de yeni bir yaşam alanı inşa edildiğini aktaran Yılmaz, alışveriş merkeziyle, sosyal donatılarıyla, okuluyla her şeyiyle yeni bir alan oluştuğunu bildirdi. Proje kapsamında 560 vatandaşın hiçbir maddi katkıda bulunmadan eski konutlarını bu yeni konutlarla değiştirme imkânına kavuştuğunu dile getiren Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Metrekare olarak çok daha düşük, eski, afetlere karşı riskli ve kaloriferli olmayan yapıdan modern, kaloriferli, afete karşı dayanıklı, değeri çok daha yüksek konutlara kavuşmuş oldular. Bazı hak sahipleri birden fazla konuta sahip oldular. Bu gerçekten çok başarılı bir uygulama oldu. Burada ne TOKİ ne de Belediyemiz hiçbir şekilde kar etme gayesi gütmedi. Tamamen sosyal bir bakış açısıyla bu projeler gerçekleştirildi.”


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi şehirde yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesi ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili Belediye Kültür Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi.


13.7 hektarlık alanı kapsıyor

TOKİ ve Bingöl Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi toplam 13.7 hektarlık alanı kapsıyor. Proje çerçevesinde eski yapıların sahipleri olan 560 kişiyle uzlaşma sağlandı.


Toplamda 2 etapta bin 333 konut ve sosyal donatıların olduğu cami, okul, alışveriş merkezi, açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları, belediye hizmet binası ve şehirlerarası otobüs terminali ile komple bütüncül bir tasarımla proje hayata geçirilecek.


TOKİ Haber 


Geri Dön