20 / 04 / 2024

Mehmet Görmez: Türkiye Diyanet Vakfı şubelerle büyüyecek!

Mehmet Görmez: Türkiye Diyanet Vakfı şubelerle büyüyecek!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez "Ülke genelinde halen müftülüklerce temsil edilen Türkiye Diyanet Vakfında yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Her il ve ilçe merkezine Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri açacağız dedi.



Diyanet İşleri Başkanı Görmez "Ülke genelinde halen müftülüklerce temsil edilen Türkiye Diyanet Vakfında yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Her il ve ilçe merkezine Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri açacağız dedi.Vakfımız, bundan sonra her il ve ilçenin merkezinde, büyük bir binası bulunan, vatandaşlarımızın çocuklarıyla aileleriyle müdavim oldukları birer şube haline gelecek. Şubeler aynı zamanda birer kültür ve yaşam alanı olacak" dedi.


Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, ülke genelinde halen müftülüklerce temsil edilen vakıfta yeni bir yapılanmaya gittiklerini belirterek, il ve ilçe merkezlerinde şubeler açacaklarını söyledi.


Görmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TDV'nin yurt içi ve yurt dışında hizmetlerini kat kat artırdığını belirtti.


Vakfın Bangladeş'ten Brezilya'ya, Çad'dan Filipinler'e, Soma'dan Somali'ye kadar fakirlerin yanında olduğunu ifade eden Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının ihtiyaç sahiplerine bu yıl dolu dolu bir ramazan yaşattığını dile getirdi.


141 bölgede fakirlerin yanında olduk


Görmez, hem yurt içinde hem yurt dışında hizmetlerini bir önceki yıllara göre birkaç kat artırdığına dikkati çekerek, "Ramazanda Bangladeş'ten Brezilya'ya, Çad'dan Filipinler'e, Kıbrıs'tan Kazakistan'a, Arnavutluk'tan Filistin'e kadar 47 ülkede 141 bölgede fakirlerin, mahrumların yanında olduk. Hayırsever milletimizin yardımlarını oralara taşıdık. 232 bölgede ise ramazan boyunca milletimiz adına iftar sofralarını açtık. Her bir iftar sofrası, aynı zamanda o milletleri kuşatan birer barış sofrasına dönüştü" şeklinde konuştu.


Görmez, vakıf çalışanlarının bayram yapmadan fedakarca çalıştığına dikkati çeken Görmez, şöyle konuştu:


"Ramazan Bayramı süresince de Kerkük'te, Telafer'de Türkiye Diyanet Vakfından ekiplerimiz, evlerinden barklarından olan kardeşlerimize çadırlar kurarak, onlara yemekler gıdalar temin etti. Aynı şekilde Suriye'deki Türkmen köylerine tırlarla yardımlar taşıdılar. Dünyanın muhtelif yerlerine gidip milletimizi Diyanet İşleri Başkanlığımızı, Türkiye Diyanet Vakfımızı temsil eden bu kardeşlerimize teşekkür ediyorum." 


-"Vakfımız çok hayırlı hizmetlere öncülük etti"


Yurt içinde de TDV temsilcilikleri aracılığıyla on binlerce aileye yardımlar taşındığını vurgulayan Görmez, "Vakfımız Suriye'den ülkemize sığınan mültecilerin yanında oldu. Soma'daki madenci kardeşlerimizin aileleriyle aynı sofrayı paylaştı. Çok geniş çaplı bir zekat ve fitre kampanyası gerçekleştirildi. Vakfımız hem yurt içinde hem de yurt dışında çok hayırlı hizmetlere öncülük etti" diye konuştu.


Vakfa olan beklentinin de her geçen gün arttığını vurgulayan Görmez, il ve ilçelerde müftülüklerce temsil edilen vakfın şubeleşeceğini kaydetti.


Vakfın bugüne kadar müftülüklerde birer temsilcilik olarak idare edildiğini anımsatan Görmez, her il ve her ilçede en merkezi yerde Türkiye Diyanet Vakfı şubesi açacaklarına dikkati çekti.


-"Şubeler kültür ve yaşam alanı olacak"


Görmez, vakfı bundan sonra her il ve ilçenin merkezinde,  büyük bir binası bulunan, vatandaşların çocuklarıyla, aileleriyle müdavim oldukları birer şube haline getireceklerini dile getirerek, şubelerin aynı zamanda kültür ve yaşam alanları olacağını bildirdi.


Müftülerin, vakfın şubesini açmak için hangi kurallara riayet edeceğinin belirlendiğine işaret eden Görmez, şubelerin inşallah en kısa zamanda bütün il ve ilçelerde açılacağını söyledi.


Hiçbir ayrım yapmadan dünyanın her tarafına yardımlar ulaştırıldığını kaydeden Görmez, "Nerede olursa olsun mağdur, mazlum bir kardeşimiz olduğunda Türkiye Diyanet Vakfı kardeşlerimizin yardımına ulaşmaya devam edecek. Vakıf olarak nerede bir mağdur ve fakir varsa inşallah orada olacağız" ifadelerini kullandı. 


 

AA


Geri Dön