19 / 04 / 2024

Mehmet Güneş, Gayrettepe'deki arsasının inşaat oranını arttırmak istiyor!

Mehmet Güneş, Gayrettepe'deki arsasının inşaat oranını arttırmak istiyor!

İstanbul Gayrettepe'deki eski Ali Sami Yen Stadı'na da yakın olan değerli arsayı satın alan FMS Otel İşletmeciliği firmasının sahibi Mehmet Güneş, arsasının inşaat oranını arttırmak için İstanbul Büyükşehir Belediye'sine başvurdu..



ESKİ Ali Sami Yen Stadı'nın yaklaşık 300 metre doğusunda kalan, üzerinde blok yapılar bulunan 1.197 metrekare büyüklüğündeki arsayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 2012 yılı başında sattı. Arsayı FMS Otel İşletmeciliği Turizm San. Ve Tic. A.Ş. 38 milyon 500 bin TL'ye satın aldı. 

FMS Otel firması arsayı satın aldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurarak, arsanın yapılaşma hakkının E:l,50'den E:3'e çıkartılmasını istedi. Firma ayrıca plan değişikliği ile ticaret + hizmet alanında kalan arsanın turizm+ticaret alanına alınmasını talep etti. 


»PLAN DEĞİŞİKLİĞİ REDDEDİLDİ AMA... 


İmar planı değişikliği talebi geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine geldi. Belediye Meclisi talebi, 'plan bütünlüğünü bozucu nitelikte olduğundan' oybirliğiyle uygun görmedi. Ancak geçmişte yaşanmış bazı örneklerde görüldüğü üzere, birkaç kez yinelenen bu tür değişiklik talepleri daha sonra kabul edilmişti. Mecidiyeköy'deki Trump Tower binalarının bulunduğu arazi için yapılan plan değişikliği, öncesinde birkaç kez Belediye Meclisi'ne gelip gitmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tıraşlanmasını istediği, İstanbul'un siluetini bozan Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilindeki gökdelen inşaatlarının arsası da TMSF'den satın alınmıştı. Arsayı satın alanlar 2008'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak yapılaşma hakkını E:1.00'den E:2.50'ye çıkartılmasını istemiş, istek oy çokluğu ile kabul edilmişti. 


Gayrettepe'deki arsa için istenen imar planı değişikliğinin önümüzdeki dönemde, tekrar Belediye Meclisi'ne gelmesi bekleniyor. 


Eski milletvekilinin firması


İSTANBUL'UN en değerli yerlerinden biri olan Gayrettepe'deki arsayı satın alan FMS Otel işletmeciliği Turizm San. Ve Tic. A.S.'nin merkezi Ankara'da bulunuyor. Firmanın sahibi ANAP'tan 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekili seçilen Mehmet Güneş. Turizmci ve müteahhit olan Mehmet Güneş geçen yıl oğlu Murat Güneş'i Ankara'da evlendirmiş, düğüne eski yeni birçok politikacı ile aşiret liderleri katılmıştı. Çıkan haberlerde 'muhteşem' olarak değerlendirilen düğüne, Devlet Eski Bakanlarından Oltan Sungurlu, Işılay Saygın, Salih Yıldırım, Cumhur Sümer, AKP Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Şeydi Eyyüpoğlu, Yahya Akman, A.Kerim Gök, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba da katılmıştı. 

Mehmet Güneş, halen Türkiye inşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürüyor. 



Yurt Gazetesi


Geri Dön