19 / 03 / 2024

Mehmet Keleş'ten kent müzesi açıklaması!

Mehmet Keleş'ten kent müzesi açıklaması!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kamuoyunda tartışmaya açılan AVM arkasındaki arsaya ilişkin düzenlediği basın toplantısında imara açık olan alanın Kent Müzesine dönüştürülmesi için yapılan çalışmaları anlattı.




Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kamuoyunda tartışmaya açılan AVM arkasındaki arsaya ilişkin düzenlediği basın toplantısında imara açık olan alanın Kent Müzesine dönüştürülmesi için yapılan çalışmaları anlattı.


Başkan Mehmet Keleş açıklamasında söz konusu arsa ile ilgili Düzce Eski Valisi Ali Fidan ile ortak karar aldıklarını ve arsanın o karara göre değerlendirilip büyük bir park haline getirileceğini söyledi. Bahsi geçen arsada hiçbir şahsın menfaati doğrultusunda hareket edilmediğini belirten Başkan Keleş:”Bu hadise aslında 2001 yılı revizyon planı ile başlıyor. Yani depremden sonra yapılan revizyon planıyla. Revizyon planı öncesinde 21,25,26,27 nolu parseller var. Orada vatandaşlara ait bir sıra halinde  apartmanlar vardı. Bu apartmanlar depremde yıkıldı. Vatandaşlara ait ince bir çizgi halinde yarısı da yolda kalan bir parsel oluştu. Yine burada 19 ve 4 numaralı parseller de belediyemize ait parsellerdi. 3 numaralı personel daha önce belediyeye aitti, ancak milli eğitme ya da kültür bakanlığına tahsis edilmiş, üzerinde kütüphane yapılmış daha sonra da kütüphane yıkıldığında belediye meclisi bir şerh koydurmuş tapuya. Demiş ki kütüphane yapılması halinde sizde kalabilir. Ama kütüphane yapılmaz ise belediyeye tekrar geri döner. 6 numaralı parselde hepinizin bildiği gibi il özle idaresine ait parseldir. Burasıyla ilgili 2001 planında yeni bir düzenleme uygun görülmüş. Revizyon imar planında vatandaşlara ait kenarda yer alan çizgi halinde ki parsel şu anda ki olan noktaya yani şimdiki itiraz edilen yere taşınmış. Bundan önceki Düzce Valisi Ali Fidan ile birlikte bu konuda bir karar almıştık. O kararı da İstanbul’da yapmış olduğumuz bir toplantıda aldık. O toplantı açık bir toplantıdır, içeriğine ulaşabilirsiniz. Buraya bir iş merkezi ya da AVM yapmak yerine Düzce’nin çok ihtiyacı olduğunu bildiğimiz bir kent müzesi yapalım dedik. Kent müzesi  yapılmak üzere karar alındığında bizde burayı il özel idaresinden talep ettik. Dedik ki burası ile ilgili imar kararlarını tekrar geri istiyoruz. Sizin buraya bir şey yapacağınız yok. O gün ki il özel idaresi ile de görüştük. Onlar da olumlu karşıladı. Düzce Belediyesinin hiç kimseye bir rant sağladığı yoktur. Mahkeme kararı çok açık. Vatandaşın yeri ile ilgili bir rant var diyorlarsa mahkeme kararını uygulamışız. Eğer il özel idaresinin yeri ile alakalı bir rant var diyorlarsa,  imara açık bir yerin imarını üzerinden alıp kent müzesine dönüştürmekle halkın hizmetlerine tahsis etmekte, imara açık alanı yeşil alana dönüştürmekte nasıl bir rant olabilir bunu da anlamakta zorlanıyorum. Her şey gayet açık.”



Düzce Belediyesi



Geri Dön