25 / 04 / 2024

Mehmet Koçarslan'ın Suada'yı işletme izni iptal edildi

Mehmet Koçarslan'ın Suada'yı işletme izni iptal edildi

Mehmet Koçarslan, Suada'nın işletmesini Özhan Canaydın'ın Galatasaray Kulübü Başkanı olduğu dönemde aldı



Galatasaray'ın mali genel kurulunda Suada'nın işletme süresinin uzatılmasına ilişkin önerge iptal edildi. İptal, adayı işleten Mehmet Koçarslan'ı üzdü. Suada'ya 10 milyon dolar yatıran Koçarslan, "Borçlandım, parayı adaya gömdüm. Çok üzüldüm ama asıl Özhan Canaydın ile Adnan Polat'a ayıp ediliyor" dedi

Yeni başkanını 27 Mart'ta seçecek olan Galatasaray Kulübü'nün geçen ay mali genel kurul toplantısında Reina'nın patronu Mehmet Koçarslan'nın işlettiği Suada'nın işletme süresinin uzatılmasına ilişkin önerge iptal edildi. İptal, Galatasaray Kulübü'nün eski Başkanı Özhan Canaydın döneminde yapılan anlaşmayla adaya ciddi yatırım  yapan Mehmet Koçarslan'ı üzdü. İptal edilen sözleşmeye göre 2015 yılına kadar işleteceği Suada'ya 10 milyon dolardan fazla harcama yapağını belirten Koçarslan, "İptal kararma çok üzüldüm, beni kırdılar, incittiler. 4 yıldır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Borçlandım, parayı adaya gömdüm. Yine de kimseyi memnun edemedim. Ama burada bana değil asıl eski Başkan Özhan Canaydın ile şu andaki başkan Adnan Polat'a ayıp ediliyor" diye konuştu. Konuyla ilgili şu anda bir çalışma içinde olmadıklarını kaydeden Mehmet Koçarslan, "Galatasaray Kulübü'nün başkanlık seçimlerinin yapılmasını bekleyeceğiz. Toz duman geçsin, ortalık bir durulsun. Seçimlerden sonra önümüzü daha rahat göreceğiz. Hukuki olarak neler yapabileceğimize bakacağız. Şu anda beklemedeyiz" değerlendirmesini yaptı. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da geçen ay sonunda gerçekleştirilen olağan mali genel kurul toplantısında Suada'nın işletme süresinin uzatılmasının iptalini tuhaf bulduğunu belirtmişti.

Polat: Şık olmadı
Polat, "Yönetim kurulu olarak verdiğimiz önergeler biri dışında hepsi, düşüncemiz doğrultusunda kabul edildi. Son önerge Galatasaray teamülleri dışında oldu. Galatasaray Adası'nın işletmesiyle ilgili Özhan Canaydm döneminde 5 yıllık sözleşme yapılmıştı. Oraya ciddi yatırım yapıldı. Büyük çoğunluk işletme standartlarından memnundu. Süresini uzattık. Ancak süre uzatmanın iptali için oylama yapıldı. Tuhaf şekilde oylaması oldu. Hukuksal platforma gider. Yapılış amacı teamüllere uymadı, şık olmadı" açıklamasını yapmıştı.
 
Başkan adayı Adnan Öztürk kira bedelini az buldu
Galatasaray'da başkan adayı olan Adnan Öztürk, Divan Başkanlığı'na sunduğu önerge ile adanın mevcut işletmecisi olan Mels Grubu'na çok cüzi bir miktar karşılığında kiralandığını öne sürmüştü. Öztürk, "Amerikalı bir şirkete adanın rayiç bedelini çıkarttırmak istedim. Galatasaray'ın malı olan bu adanın dünyada emsali yok. Bu nedenle bir rayiç bedel oluşturulamadı. Ne var ki Adnan Polat yönetimi metrekaresi 5 dolardan bu adayı kiralamış. Üstelik kira sözleşmesi genel kurulun onayı ve haberi olmadan da 2015'e kadar uzatılmış. Bir Galatasaraylı olarak Adnan Polat'tan bu durumu düzeltmesini istiyorum. Kendisi de ünlü bir müteahhittir. Boğazın ortasında metrekaresi 5 dolardan bir mülkün kiralanamayacağım bilir" diyerek tepkisini göstermişti.
Necla Dalan/Vatan


Geri Dön