25 / 04 / 2024

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...



Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı başkonsolosluğun tekrardan faaliyete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını ve Türk mühendisler ile çalışmalara başladığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı yaptığı açıklamada, Türk firmalarının ülkenin birçok bölgesinde faaliyet gösterdiğine vurgu yaptı.

Başka bir Türk firmasının da hastane inşaatını üstlendiğini ifade eden Küçüksakallı, değerlendirmelerde bulundu:"Fiilen Musul'da çalışan, iş yapan müteahhitlik firmaları var, bunların sayısının artmasını diliyoruz. Türk iş adamları tekstil, mobilya, inşaat malzemeleri ve gıda gibi pek çok alanda Musulluların ihtiyaçlarını açtıkları AVM'lerde halen karşılıyorlar, istihdam sağlıyorlar. Musul'da tabii ki işsizlik önemli bir sorun ticaretin ve sanayinin desteklenmesi önemli bir sorun, bu yönde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Musul'da bir ortak organize sanayi bölgesi kurması söz konusu. Bu konuda yerel makamlarla temaslarımızı sıklaştıracağız. Yeni atanan Musul Valisi ve kaymakamla görüştüm onlarla da bu konuları ele aldık. Sahada inceleme yapmak üzere yakın dönemde TOBB'dan bir heyeti Musul'a bekliyoruz. Türkiye Musul'a çok şey yapabilir, Musullular bir köprünün tamir edilmesi ya da yeni bir köprünün ülkemiz tarafından yapılması konusunda talepkarlar, buna da çok ihtiyaç var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda TİKA bu konuda çalışmaya başladı. Umuyorum ki 2020 yılında da bu talebi karşılayacağız. Musul'a umut ve güven duygularının yerleşmesine Türk Irak dostluğunun pekişmesine katkıda bulunacak güzel gelişmeleri 2020 yılında daha çok duyacağımıza, daha çok göreceğimize inanıyorum." dedi.

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!


Geri Dön