18 / 04 / 2024

Mehmet Muş: Hobi bahçelerindeki izinsiz yapılar eski haline getirilirse süreç kapanır!

Mehmet Muş: Hobi bahçelerindeki izinsiz yapılar eski haline getirilirse süreç kapanır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, hobi bahçelerine ilişkin, " Eğer bu yapıdaki aykırılıklar vatandaş tarafından giderilirse ve buralar yıkılırsa, tarım toprağı tekrar eski haline getirilirse süreç bu şekilde kapanacaktır" dedi...



AK Parti milletvekilleri, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimine ilişkin cezaların artırılması, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi, alkol üretimi ve satışının Tarım ve Orman Bakanlığının denetimine alınması, yerli tütün kullanım oranının yüzde 30'a çıkarılması, taklit ve tağşiş yapılmış ürünleri üreten, piyasaya arz edenlere yönelik yaptırımların ağırlaştırılmasını içeren kanun teklifini, Meclis Başkanlığı'na sundu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne iişkin ayrıntıları Meclis'te gazetecilerle paylaştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kanun teklifinin 34 maddeden oluştuğuna dikkat çeken Muş, düzenlemenin tarım ve ormancılıkla ilgili olduğunu belirtti. 

Hobi bahçeleri olarak bilinen birinci sınıf tarım arazilerine yapılan ve hiçbir izni olmayan yapıların son dönemde arttığına vurgu yapan Muş, şunları kaydetti: 

"Vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz; hobi bahçesi adı altında izinsiz, ruhsatsız, plansız, programsız herhangi bir yapı almamalarını rica ediyoruz. Hobi bahçesi adı altında tarım arazilerine yapılan bu yapıların denetimiyle alakalı cezalar artırılmaktadır. Bin TL'den az olmamak üzere bir ceza ile her metrekare için 10 TL ceza kesilecektir. Eğer bu yapıdaki aykırılıklar vatandaş tarafından giderilirse ve buralar yıkılırsa, tarım toprağı tekrar eski haline getirilirse süreç bu şekilde kapanacaktır. Getirilmemesi halinde iki aylık beklemeden sonra bu cezalar üç kat artırılarak tekrar uygulanacaktır. Bunların yıkımıyla alakalı belediye ve il özel idareleri devreye gireceklerdir. Tarım Bakanlığının da bu anlamda aldığı yetkiler bulunmaktadır. Bunların büyük ova olarak tabir ettiğimiz ve Tarım Bakanlığı tarafından tescil edilmiş alanlarda yapılması halinde cezaların tamamı iki katı olarak uygulanacaktır. Amacımız 83 milyonun geleceği için büyük önem taşıyan tarım arazilerinin korunmasını sağlamaktır."

Türkiye'nin yeni gündemi: Hobi bahçelerinin yıkımı!


Geri Dön