24 / 04 / 2024

Hobi bahçesi sahipleri 'yapı kayıt belgesi' mağduru!

Hobi bahçesi sahipleri 'yapı kayıt belgesi' mağduru!

Sincan’da hobi bahçesi sahipleri, yapı kayıt mağduru olduklarını iddia ediyor. Yıkım tebligatının elden teslim edilmediğini ifade eden mağdurlar, belediyenin yazdığı cezaları ödemekten dertli...



Ankara'nın Sincan ilçesinde belediye ile hobi bahçesi sahipleri arasında gerginlik yaşandı. Daha önce ceza verilen, sonrada yıkılması istenen bahçelerin sahipleri vergilerini ödediklerini, belediyeden çöp toplama gibi hizmetleri aldıklarını ancak rahat bırakılmadıklarını ifade etti. Valiliğin araya girdiği yıkım sırasında kendilerine 1 hafta süre verilen bahçe sahipleri bahçelerini kendileri yıktı.

Hobi bahçesi sahipleri yapı kayıt belgesi mağduru!

‘TEBLİGAT ELDEN TESLİM EDİLMEDİ’

Aydınlık Gazetesi'nde Ercan Küçük'ün haberine göre; hobi bahçeleri sahiplerinin yapı kayıt belgesi mağduriyeti devam ediyor.  Ankara  Sincan’da emlakçılardan belirli şartlar karşılığında 50 metrekare kapalı olacak şekilde bahçe satın alan vatandaşlara belediye tarafından Temmuz 2019’da 3-10 bin TL arası cezalar verildi. Süreci mahkemeye taşıyan yürütmeyi durdurarak yapı kayıt belgesi almak isteyen Şehri Huzur Gayrımenkul Tarım Bahçeleri Kooperatifi sakinleri mahkemenin verdiği karar karşısında şaşırdı. İtiraz sürecinde zaman aşımı süresini kaçırdığından bahsedem bahçe sahiplerine 2 Nisan’da belediye tarafından alanı tahliye etmelerini, 7 Nisan tarihinde yıkıma geleceklerini kaydeden tebligat gönderildi. Tomaların ve jandarmaların gönderildiği olaylı yıkım sürecini Aydınlık’a anlatan kooperatif başkanı Ömer Hayran, tebligatın elden teslim edilmediğini, yönetim binasına asılıp bırakıldığını, araya hafta sonu yasakları girdiğini söyledi. Pazartesi günü itiraz sürecini başlattıklarını belirten Hayran, bir yandan da belediye başkan yardımcısı Abdurrahman Barın’dan süre istediklerini ancak kendilerini reddettiğini kaydetti. Yıkım günü yaşanan tartışmaların ardından valilik devreye girdi ve bahçe sahiplerine bir hafta ek süre verdi. Yıkıma konu 10 bahçe sahibi bahçelerini kendileri yıktı. Mahkeme sürecinin devam ettiğini, stopaj vergisi verdiklerini, çöp toplama gibi belediye hizmetlerinden yararlandıklarından bahseden Hayran, şu açıklamalarda bulundu:

VALİLİK DEVREYE GİRDİ

“Sincan belediyesi Temmuz 2019’da para cezası yazdı. Cezalarını ödedik. Sonra mahkeme süreci başladı. Şuan hala devam ediyor. 12 Haziran’da mahkeme var. Hobi bahçeleri derneğiyle bir araya gelip yıkıma engel olmaya çalıştık. Belediye başkanını çağırdık, konuşmak istedik. Başkan yardımcısı Abdurrahman Barın geldi bizlere yardımcı olmadı. Ağzında sigara ile insanlara ‘Yıkacağız kaçarı yok. Önümüzde dursanız da durmasanız da bugün bu iş bitecek.' Olayı hiddetlendirdi. Garnizon Komutanı geldi o bizlerle görüştü. Vatandaşların sorun yaşayacağını söyledik. İlgilendi, vali beyi aradı ek süre aldı. Sakinleştirdi. Diğer belediyelere bağlı bahçe sahibi arkadaşlarla da konuşuyoruz. Onlara böyle şeylerle gelmiyorlar. Ama Sincan Belediyesi mağdur ediyor. Sürekli taciz halinde. Burada kalan 50 bahçe daha var. 50 yapının yüzde 20’si belediyeyle davalık. Diğer yüzde 80’i de belediyenin yazdığı cezaları ödedi. Ramazandan sonra da bunlarla uğraşacağız diye tahmin ediyoruz.

Hobi bahçesi sahipleri yapı kayıt belgesi mağduru!

VERGİ VERİYORUZ

Biz hobi bahçesini kullanıyoruz, elektrik tüketiyoruz, vergisini veriyoruz. Kendi kuyumuz var bunun vergisini veriyoruz. Stopaj ödüyoruz, Sincan Belediyesi geliyor bizim çöplerimizi alıyor. Lavabolar vs tıkandığında vidanjör gönderiyor. Farklı hizmetlerinden de yararlanıyoruz.”

Hobi bahçesi sahipleri yıkımlarla ilgili ne diyor?

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!


Geri Dön