18 / 04 / 2024

Mehmet Nuri Ersoy'dan Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabı açıklaması!

Mehmet Nuri Ersoy'dan Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabı açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabında çok önemli etapları tamamladıklarını, 10 ay içinde projelerin tamamlanacağını belirtti. 



İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) Bakan Ersoy, Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in katılımıyla gerçekleştirilen "Ege Turizm Merkezleri Çeşme Projesi" toplantısı yapıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; toplantı sonrasında Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada projenin Çeşme etabının yaklaşık 8-9 aydır gündemde olduğunu, proje başladığı dönemde çok fazla birliği kirliliği ve yanlış algıların oluştuğunudile getirerek, "Bakanlık olarak ve ben şahsen projenin şeffaf, katılımcı yönetileceği konusunda söz vermiştim. Ege Turizm Merkezleri Çeşme projesinde çok önemli etapları tamamlamış bulunuyoruz. Bundan sonra hızlı şekilde planlama aşamasına geldik. Bugünden itibaren bu projenin planlarını hazırlayacak proje ekibini oluşturduk. Geleceğin 50 yılının turizm merkezini oluşturmak için hangi konseptlerin yer alması, hangi şartlarda yer alması gerektiği konusunda mutabakat hazırladık" açıklamasında bulundu. 

Proje çalışma grubunun belirlenen konseptleri doğaya, çevreye saygılı şekilde araziye yerleştireceğini belirten Ersoy, paylaşımcı politika gereği ziyaret eden herkese konuya ilişkin bilgilendirme yapılacağının altını çizdi. 

Bakan Ersoy, proje çalışma grubunun  İzmir  Ticaret Odası önerisi, İzmir Büyükşehir ve Çeşme belediyeleri mutabakatıyla belirlendiğini açıkladı.

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!


Geri Dön