19 / 04 / 2024

Mehmet Okay Alaçatı'da 90 metrekare evde yaşıyor

Mehmet Okay Alaçatı'da 90 metrekare evde yaşıyor

Şişli'de 200 metrelik Anthill'i yapan Ant Yapı'nın patronu Okay, projenin yorgunluğunu Alaçatı'daki yazlığında atıyor. Seyahatlerini de 65 model beyaz Mustang'i ile yapıyor



Şişli'deki Anthill projesinin yanı sıra Rusya'da da çeşitli projelere imza atan Ant Yapı'nın patronu Mehmet Okay, yaz geldiğinde kendini Alaçatı'ya atıyor. Hemen hemen her hafta sonu buradaki yazlığına gidiyor. İstanbul'un tüm yorgunluğunu Alaçatı'da yine kendi şirketinin yaptığı Port Alaçatı projesinin içindeki 90 metrekarelik yazlığında atıyor. Güney Fransa'daki Port Grimaud projesi örnek alınarak yapılan projenin 'Sahil Evleri' adını taşıyan ilk etabı 5 yıl önce tamamlanmış. O tarihten bu yana yazları burayı tercih ettiğini belirten Okay, "Eşimle birlikte 90 metrekarelik bir evde oturuyoruz. Çocuklarımız da projenin ikinci etabında oturuyor" diyor. Okay, Alaçatı'da bulunduğu günlerde uyanır uyanmaz eve on adım mesafedeki denize atlayarak, kendine geldiğini söylüyor. Okay'ın evinin hemen önünde ise 5 metrelik bir motoryat dikkat çekiyor. Denizi ve tekne kullanmayı seven Okay, "Biz bu projeyi yaparken insanlar buraya havadan, karadan, denizden yani her yerden ulaşabilecekler dedik. İnsanların evinin önüne teknelerini bağlayabilecekleri bir yaşam kurmak istedik" diyor.

KEYİFLİ BAHÇE
Evin içinde açık mutfak, salon ve bir yatak odası bulunuyor. Tasarım yazlık mimariye uygun olarak yapılmış. Okay ve ailesi evin içinden daha çok dışında yer alan 'teras bahçe'de vakit geçiriyor. Denize sadece birkaç metre uzaklıktaki bölümde küçük bir yemek masası ve ailenin misafirlerini ağırladığı bahçe mobilyaları yer alıyor. Keyif yapmak için küçük bir hamak da bahçeyi renklendiriyor. Okay'ın yanı sıra Ant Yapı'nın diğer ortakları da Alaçatı'da. Hatta komşular. Yanyana evlerde oturan ortaklar, Mesa İnşaat'ta çalışırken tanışıp, Ant Yapı'yı kuruyor.

Hayalinde Beylerbeyi evi var
Pek çok kişinin hayalini kurduğu bir yazlıkta oturan Okay, kendi hayalindeki evden de bahsediyor. Beylerbeyi'nde 100 villalık bir proje yapacaklarını ve o projede oturmayı hayal etiğini söylüyor. Bunun yanı sıra Riva'da, Sabancı Grubu çalışanları için yaptıkları projede de bir ev sahibi olacaklarını, burayı da hafta sonu evi olarak kullanmak istediklerini anlatıyor.

65 model Mustang'le geziyor
Klasik otomobillere de merakı olan Okay, Alaçatı çevresindeki seyahatlerini 1965 model beyaz bir Mustang otomobille yapıyor. Port Alaçatı projesinden ev alan bir müşterisi ile sohbet ederken otomobil merakından konu açıldığını ve klasik otomobili müşterisinden aldığını söylüyor. Alaçatı'da yapılan klasik otomobil yarışlarına katılmak istediğini ancak zamanlamasını ayarlayamadığı için katılamadığını anlatıyor. Okay, "Alaçatı sörfü ile ünlü. Ben de sörf yapıyorum. Ama ortaklarımla birlikte ekip sporları yapmaktan daha çok keyif alıyoruz. Bu nedenle yelken yapmayı tercih ediyoruz" diye konuşuyor. Okay'ın en çok keyif aldığı olaylardan biri de Yunan balıkçılarının katıldığı balıkçılık festivali.

Turizmde büyüyor üçüncü otelini yapıyor
Anthıll projesindeki satışların yüzde 75'ini tamamladıklarını anlatan Okay, turizm sektörüne de yatırım yapmayı planladıklarını anlatıyor. Port Alaçatı projesinin içindeki ikinci butik oteli açacaklarını söyleyen Okay, İstanbul Ümraniye'de Radisson SAS'ın işleteceği otelin de bu yıl içinde açılacağını hatırlattı.

Dilek Taş/Sabah


Geri Dön