27 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki Yıldırım'daki dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Mehmet Özhaseki Yıldırım'daki dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Kentte yürütülen ve planlanan kentsel dönüşüm projelerinin, vatandaşlara tüm detaylarıyla anlatıldığı merkezden övgüyle bahseden Bakan Özhaseki, Yıldırım’ın kentsel dönüşümde örnek alınması gerektiğini belirtti



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Yıldırım'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinden inceledi. Kentsel Gelişim ve Planlama Merkezi'nin açılışını yapan Bakan Özhaseki Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin günü kurtaracak çalışmalar yapmak yerine taşın altına elini koyarak kentsel dönüşüm gibi yüksek sorumluluk ve özveri gerektiren bir görev üstlendiğini işaret etti. Özhaseki "Belediyecilik yalnızca rutin hizmetler yaparak görev süresi doldurmak değildir. Bu rutinin dışına çıkarak Türkiye'de en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birini yürüten Başkan Edebali, atıl kalmış bir şehri yeniden ayağa kaldırmak için var gücüyle çalışıyor. Yıldırım kadar Ankara'da da mesai yapan Başkanımızın, şehri için, hemşerileri için binlerce kilometre kat ettiğini yakından biliyoruz" dedi.


MERKEZ HEYECAN VERİCİ

Özhaseki "Özellikle kentsel dönüşümün yürütülmesi, projelendirme çalışmalarının yapılması, dönüşümde ön analiz verilerinin toplanması ve en önemlisi vatandaşlara sahip olacakları yeni bir hayatın anlatılması amacıyla kazandırılan Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi örnek alınmalı. Bu bakımdan bu merkez bizlere de heyecan verdi" diye konuşu. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de "Sayın Bakanımızı, yakından takip ettiği kentsel dönüşüm çalışmalarımızın planlama aşamasının yürütüldüğü ve dönüşümün mutfağı olarak adlandırdığımız merkezde ağırlayarak projelerimizi aktardık. Yalnızca kentsel dönüşümü vatandaşlarımıza doğru anlatmak ve çalışmalarımızı şeffaflıkla yapmak adına inşa ettiğimiz bu merkezi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki'nin örnek olarak göstermesi, kentsel dönüşümde ne kadar doğru adımlar attığımızın göstergesi oldu" görüşünü dile getirdi.



Sabah 


Geri Dön