19 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki'den  deprem açıklaması: Tedirginim!

Mehmet Özhaseki'den  deprem açıklaması: Tedirginim!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki depremle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul, kentsel dönüşüm ve şehircilik gibi başlıklar yapılması gerekenleri anlatan Özhaseki, "Hükümetin bir bakanı olarak tedirginlik yaşıyorum" dedi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir etkinlikte "Herkes için şehir" başlıklı bir konuşma yaptı. Depremle ilgili birçok tedbir olduğunu, çalışmaların sürdüğünü açıklayan Özhaseki, "Allah korusun büyük bir deprem olduğunda biz güven içinde oturabilecek bir durumda değiliz. Hükümetin bir bakanı olarak tedirginlik yaşıyorum." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul'daki belediye başkanlarını uyarmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Özhaseki, bu konuda hazırlanan yasa taslaklarını yakında Meclis'e getirerek, yasalaştıracaklarını da bildirdi. Özhaseki, "Hızla kentsel dönüşüme girmek, sağlıklı binalara kavuşmak istiyoruz." dedi.

Yapmaya çalıştıklarını "acemi bir terzinin paramparça ettiği bir kumaşı yenden biraraya getirip, birisinin üstüne elbise giydirebilmek için çaba" olarak anlatan Özhaseki, bunun özellikle rantın çok yüksek olduğu, menfaatlerin çekiştiği bir noktada dağları delmek kadar zor olduğunu söyledi.


Geri Dön