26 / 04 / 2024

Mehmet Reha Kora Kimdir?

Mehmet Reha Kora Kimdir?

Mehmet Reha Kora kimdir? Mehmet Reha Kora’nın mesleği nedir? Mehmet Reha Kora nereden mezundur? İşte detaylar!



MEHMET REHA KORA KİMDİR?

Mehmet Reha Kora, ALKİM ALKALİ KİMYA A.Ş’nin yönetim kurulu başkanıdır. Kora, 1953 yılında İstanbul’da doğdu. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde aldı. Makine Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

ALKİM ALKALİ KİMYA A.Ş’ye dair daha önce basına haberler de yansıdı. İşte onlardan birisi de;

Türkiye'de ilk kez üretilecek potasyum sülfat tesisi hayata geçiyor!

Alkim Alkali Kimya Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Reha Kora 2021’de önemli bir yatırımın içinde de olduklarını ve potasyum sülfat tesisini kurduklarını anlattı.

Kora, Coravirüsün yani pandemi döneminde bütün dünyada çok büyük etkiler yarattığını bazı sektörlerin çok daha zor bir süreçten geçtiğini söyledi ve bazı sektörlerin krizi fırsata çevirdiklerini anlattı. Bu sektörlerin arasında kimya sektörünün de pandeminin temizliğin ve hijyenin de önemini bir defa daha anladık bu süreç bunu ortaya koyduğu için süreçten olumsuz etkilenmediğini belirtti.

Kora, “Alkim Kimya olarak sodyum sülfat adlı maddeyi üretmekteyiz. Deterjanın temel bir hammaddesidir. Pandemi zamanında deterjana olan talebin artması ile sodyum sülfata olan talepte de artış oldu. Her 3 tesis de tam kapasite ile çalışmaktayız. Türkiye’deki ve ihracat ülkelerimizdeki talebi karşılayabilme noktasına geldik” ifadelerine yer verdi.

Kora, “2020’de beklentilerimizin üstünde bir tonaj, ciro ve karlılıkla sonlandırdık. Yüzde 23 borçluluk oranını yüzde 15’e indirmiş bulunmaktayız. İhracatlar nedeniyle de Euro bilançoya pozitif etki uyandırdı. Yatırımlarda ise orta vadeli düşük faizli yatırım kredileri ile birlikte Türkiye’de euro bazından, bu yatırımların faiz yükleri de kurdan dolayı finans maliyetini arttırdı” diye konuştu. 2021 yılında çok kritik bir yatırımın içinde olduklarını söyleyen Mehmet Reha Kora, “Türkiye ve yakın coğrafyada ilk kez üretilecek olan potasyum sülfat tesisini hayata geçireceğiz. Önemli, doğal ve organik tarımda da kullanılabilecek bir gübredir. Bu yatırım yaklaşık olarak 13 milyon euroluk bir yatırım, 5 milyon euroluk yatırım kredisi ile geri kalanı şirketin özkaynakları ile gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.


Geri Dön