25 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: Futbol kulüplerine kesinlikle af yok!

Mehmet Şimşek: Futbol kulüplerine kesinlikle af yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Milyonlarca dolarlık transfer yapan kulüpler 'Gelir Vergisi'ne tabi olacaklar. Profesyonel anlamda bu işi yapan kulüplere yönelik olarak hiçbir şekilde vergi affı gündemde değil' dedi...



Şimşek: 'Gelir Vergisi Tasarısı geçerse, futbolcular da bütün vatandaşlarımız gibi artan oranlı Gelir Vergisi'ne tabi olacaklar. Profesyonel anlamda bu işi yapan kulüplere yönelik olarak hiçbir şekilde vergi affı gündemde değil. Vergilendirmede de hiçbir imtiyaz ve ayrıcalığı kabul etmiyorum' dedi. 


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, büyükşehir olan yerlerde meraların durumuyla ilgili soruya, "Tarım Bakanlığı mera pozisyonundan çıkarmadığı sürece, belediyeler isteseler dahi imar uygulaması yapamazlar. Bir TÜPRAŞ'ta yapılan denetim ve bu denetimlerin Gezi olayları ile ilişkilendirilmesine ilişkin soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu değerlendirmeleri yaptı: "Zaman zaman, ihbar ve savcılık talebi üzerine aramalı inceleme yapılabiliyor. Bu yeni ve ilk değil. 

Bunun Gezi olayları sonrasına tekabül etmesi, birtakım tabi ki algılar, çağrışımlar yapmış olabilir. 

İnanın hiçbir inceleme 6 ay önceden bitmiyor, bazı incelemeler zaman zaman bir yılı alıyor. Keşke şu mahremiyet olmasa da bahsettiğiniz komisyon var. O komisyon, mera alanından çıkarmazsa belediye orada bir uygulamaya gidemez. 

Belediyeye geçmiş olması tasarruf yapabileceği anlamına gelmiyor. Ama yine de meraların korunmasına yönelik olarak ilave hassasiyet söz konusu. Bakılması gerekir" dedi. 

Amatör spor kulüplerinin desincelemeleri teker teker söyleyebilsem. Koç Grubu Türkiye'de güzide bir gruptur, istihdam ve katma değer sağlıyor. 

Biz üretim yapan, yatırım ve istihdam yapan herkesi değerli buluyoruz. Maliye Bakanlığı olarak Türkiye'de katma değer üreten herkesin önünde, biz önümüzü ilikleriz, genel konuşuyorum." Bakan Şimşek, Bakanlık Vergi Denetim Kurulu'nca 2011-2012-2013 yıllarında TÜPRAŞ'ta olduğu gibi toplam 59 aramalı inceleme yapıldığını söyledi. 

teklenmesi konusunda zerre kadar tereddütü olmadığını ifade eden Şimşek, "Milyonlarca dolarlık transfer yapan kulüplere biz vergi takibini sürdüreceğiz. Hiçbir şekilde vergilerine af söz konusu olmaz. Gelir Vergisi Tasarıs^ geçerse futbolcular da bütün vatandaşlarımız gibi artan oranlı Gelir Vergisi'ne tabi olacaklar. Dolayısıyla profesyonel anlamda bu işi yapan kulüplere yönelik olarak hiçbir şeküde vergi affı gündemde değil. Ben tamamen karşıyım. Ayrıca vergilendirmede de hiçbir imtiyaz ve ayrıcalığı kabul etmiyorum" diye konuştu. 

Çiftçilere mazot desteğinin ilk kez 2004'te AK Parti Hükümeti döneminde başlatıldığını hatırlatan Şimşek, bugüne kadar 4 milyar 440 milyon liralık mazot desteği yapüdığını belirterek, bu mazot desteğinin toplam satılan mazot değerine oranının yüzde 16 ayarında olduğunu kaydetti. 

Şimşek, çiftçiye 2014 yılı bütçesiyle 9,7 milyar lira doğrudan destek vereceklerini ifade ederek, "Açık ve net olarak söylüyorum; çiftçimizin yanındayız. Eğer öyle olmasaydı tarımsal gayri safi yurtiçi hasıla itibarıyla Türkiye, Avrupa'da dördüncü sıradan birinci sıraya, dünyada da yedinci sıraya çıkmazdı. Ama bu, tanm sektöründesıkıntılar yok anlamına gelmiyor. Tanm sektöründe ölçeğin düşük olması, önemli bir sorundur ve beraberinde verimsizliği getiriyor. İlgili bakanlığımız da bu konularda çalışmalarda bulunuyor. 

Tabii ki bu anlamda daha yapılacak işimiz var" diye konuştu. 

'Koç Grubu güzide bir gruptur' 


Dünya


Geri Dön