27 / 04 / 2024

Mehmet Siyam Kesimoğlu: Kırklareli Gar ihalesi iptal edilmeli!

Mehmet Siyam Kesimoğlu: Kırklareli Gar ihalesi iptal edilmeli!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, TCDD tarafından kiralamaya çıkarılan gar binası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.



 

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, TCDD tarafından kiralamaya çıkarılan gar binası ve çevresi ile alakalı bir basın açıklaması yaptı.

 

İhalenin iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Kesimoğlu, "Tarihi gar alanı ve çevresinin Kırklareli halkının hizmetine verilmeli" diye konuştu. 

 

Kesimoğlu, tarihi gar binası önünde yaptığı basın açıklamasında, ‘’Bu alanın Kırklareli Belediyesi’ne kazandırılması ve Kırklareli Belediyesi aracılığı ile Kırklareli halkına hak edilen hizmetin sunulması için elverişli bir mekan haline getirilmesi kararlılığımızı defalarca dile getirdik’’ ifadelerini kullandı.

 

ASLINA UYGUN BİR RESTORASYON YAPACAĞIZ…

 

5 kez TCDD’ye resmi olarak bu alanın Kırklareli Belediyesi’ne verilmesi konusunda girişimlerde bulunduklarını söyleyen Kesimoğlu "Bu alan ile ilgili biz projelerimizi yaklaşık 3 yıl önce hazırladık. Biz dersimizi çalıştık. 3,5 yıldır emek veriyoruz. Aslına uygun bir biçimde restorasyon yapacağız. Çünkü burada bir tarih var. Buradaki rayları koruyacağız, manevra alan yeri var, eski su deposu var, burada bulunan çeşitli binaları kültürel amaçlı nasıl kullanabiliriz diye hazırlık yaptık. Hemen ileride bulunan esnaflarımızı da mağdur etmeden o alan içinde bir çalışma yaptık’’ dedi

 

SAYIN BAŞBAKANDAN RANDEVU TALEP ETTİM

 

Kesimoğlu sözlerini şöyle tamamladı ’’Sayın Başbakandan bu konuda randevu talep ettim. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin milletvekili Selahattin Minsolmaz ile görüşeceğiz. TCDD Genel Müdürü ile görüşeceğim. Onların bu karardan geri dönmeleri için gereken tüm girişimlerde bulunacağım.’’ dedi.

 

 


Geri Dön