25 / 04 / 2024

Mehmet Torun Kimdir?

 Mehmet Torun Kimdir?

Mehmet Torun kimdir? Mehmet Torun’un mesleği nedir? Mehmet Torun nereden mezundur? İşte detaylar!



MEHMET TORUN KİMDİR?

Mehmet Torun, 1953 yılında Erzincan Kemah’ın Ağaçsaray köyünde dünyaya geldi. Torun, genç yaşta iş hayatında çalışmaya başladı. Halihazırda da Torunlar Şirketler Topluluğu’nun bünyesinde bulunan; Torunlar Gıda San. ve Tic. A.Ş. ve Torunlar Enerji San. ve Tic. A.Ş., Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı yapmaktadır. Aynı zamanda Mehmet Torun, Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş., Torun Yapı San. Tic. A.Ş., Nokta İnşaat A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Netsel Turizm A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etmektedir. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. kurucu ortaklarından bir tanesidir.

MEHMET TORUN ĞİTİMİ!

Mehmet Torun, küçük yaşlarında ailesi ile beraber İstanbul'a geldi. Torun, genç yaşlarında çalışmaya başladı. 1960 yılında ailesi ilk ortak bakkal dükkanını açtı. Gıda sektörüne böylece giriş yapmış oldu. Mehmet Torun, 1980'li yıllarda ilk inşaatçılık sektörüne girdi ve böylelikle inşaatçılık deneyimini yaşamaya başladı.

İlerleyen yıllarda artan şirketler "Torunlar Şirketler Grubu" bünyesinde toplandı. Mehmet Torun, halen Torunlar Şirketler Gurubu’nun bünyesinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi pek çok şirket bulunmaktadır. Mehmet Torun, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş kurucu ortaklarındandır. Forbes Dergisi, Mehmet Torun’a 2013 yılında Türkiye'nin en zenginleri listesinde 580 milyon dolarlık servetiyle 78’inci sırada yer vermişti. Peki Torunlar Holding ne iş yapar? İşte detaylar…

TORUNLAR HOLDİNG NE İŞ APAR?

TORUNLAR GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ, Torun Şirketler Grubu'nun bir üyesidir. Bununla birlikte gayrimenkul geliştirme sektöründe faaldir. TORUNLAR GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ, Türkiye’de merkezli bir şirkettir. Torun Şirket, ev, ofis ve alışveriş merkezi gibi eğlence tesislerinin geliştirilmesi ile uğraşmaktadır.

TORUNLAR KİME AİTTİR?

Aziz Torun, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Torunlar Gıda A.Ş'nin de kurucu ortağıdır.


Geri Dön