25 / 04 / 2024

Mehmet Kutman kimdir?

Mehmet Kutman kimdir?

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman kimdir? Mehmet Kutman, nasıl bir eğitim süreci geçirdi? Mehmet Kutman İş hayatına nasıl girdi? İşte Mehmet Kutman'ın hayatı...



Mehmet Kutman kimdir?

Mehmet Kutman, 1960 yılında Paris doğumlu. Mehmet Kutman, babasının hakim olması nedeniyle ilk öğrenimini Ankara'da Lecole de L'Ambassade  Française'de tamamladı.


1968 yılında İstanbul'da St Josef Lisesini kazanması üzerine ailece İstanbul'a taşınan Mehmet Kutman, bugün Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı.


1973 yılında bu okulu başarı ile bitiren Mehmet Kutman, aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesini kazandı. 4 yıl boyunca başarılı bir şekilde okul hayatını sürdürürken aynı zamanda iş hayatını da yakından tanımak için Zihni Denizcilik Şirketinde İhracat ve Gemi Broker'lığı konusunda çalıştı. 


Mehmet Kutman, 1977 yılında tamamladığı Üniversite tahsilinden sonra Amerika'ya gitti. 


Teksas Üniversitesi'nde MBA programını başarı ile tamamladıktan sonra 1982 yılında Senior Vice President olarak Philio Bush & Associates of Londan'da çalışmaya başladı. 


1984 yılında Dallas'da Sexton Inc. firmasında Vice President olarak görev aldı. Bu şirkette başarılı olarak sürdürdüğü çalışma grafiğini Bankacılık sektöründeki bilgisini arttırmak için 1987 yılında North Carolina  National Bank'da çalışmaya başladı. 


1989 yılında finans sektöründe çalışmalarını sürdürmek ve kariyeri geliştirmek üzere Türkiye'ye kesin dönüş yaptı ve aynı yıl Net Holding'de Proje Müdürü olarak çalışmaya başladı. 


Türk Borsa'sına ilgi duymaya başlayan Mehmet Kutman, bu konuda geliştirdiği proje ile 1990 yılında Net Holding ortaklığı olan Global Menkul Değerler Anonim Şirketi'ni kurdu. 


Pera GYO

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (IMKB) işlem gören yirmi beş gayrimenkul yatırım ortaklığından biri olup Global Yatırım Holding A.Ş. tarafından kuruldu. Pera, bir yatırım ortaklığı olarak faaliyette bulunurken Ekim 2006'da Global Yatırım Holding tarafından gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürülmüştür.


Global Yatırım Holding; finansal servisler, altyapı, enerji ve gayrimenkul başta olmak üzere çeşitli faaliyet alanlarında yatırım yapıyor.



Antalya Limanı Mehmet Kutman´ın oldu!
Mehmet Kutman dedesi için Erzincan'a yurt yaptırdı
Mehmet Kutman şimdi de 6 gayrimenkulünü satıyor




Geri Dön