24 / 04 / 2024

Mehmet Yalçıntepe: Ülkemizdeki her 100 kişinin 70’i depreme hazırlıksız!

Mehmet Yalçıntepe: Ülkemizdeki her 100 kişinin 70’i depreme hazırlıksız!

Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, Türkiye’de konut alan kişilerin yaklaşık yüzde 80’inin ev satın alırken veya kiralarken binanın deprem güvenliğini araştırmadığını belirtti. 100 kişinin 70’i depreme hazırlıksız...




 Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, Türkiye’de konut alan kişilerin yaklaşık yüzde 80’inin ev satın alırken veya kiralarken binanın deprem güvenliğini araştırmadığını belirterek, “Van depreminin yıldönümünde ülkemizdeki her 100 kişinin 70’i depreme hazırlıksız” dedi. Depreme karşı alınması gereken önlemleri değerlendiren Yalçıntepe, yakın tarihin en şiddetli depremlerinden olan 1999 Marmara depreminin ardından 2011 yılında Van ile tekrar sallanan Türkiye’de deprem gerçeğinden hâlâ ders çıkarılmadığını belirtti. Yalçıntepe, 23 Ekim 2011’de 7,2 ve ardından 9 Kasım’da 5,6 şiddetinde iki deprem yaşayan Van’da hayatın durduğunu, 644 kişinin vefat ettiğini, 1966 kişinin yaralandığını, enkazdan 252 kişinin sağ çıkarıldığını hatırlatarak, deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak her an böyle acı tablolarla karşılaşma riskinin var olduğunu söyledi.

 

DAYANIKLILIĞI SORGULANMALI  

Türkiye’deki her 100 kişiden 70’inin depreme hazırlıksız olduğuna vurgu yapan Yalçıntepe, muhtemel bir depremde yeni acılar yaşamamak için deprem konusundaki bilinç artışının acilen sağlanması ve depreme dayanıklı binaların tercih edilmesinin şart olduğunu kaydetti. Yalçıntepe, Türkiye’de konut alan kişilerin yaklaşık yüzde 80’inin ev satın alırken veya kiralarken binanın deprem güvenliğini araştırmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Oysa deprem gerçeği şakaya gelmeyecek bir konu. Bu yüzden konut satın alırken projenin ve dairenin özellikleri, dış görünüşü ve sosyal donatılarından önce depreme karşı dayanıklı olup olmadığı sorgulanmalı.”



Yeni Asya


Geri Dön