26 / 04 / 2024

Mehmet Yüksek Yapı, Kayseri'deki binaların denetçisi!

Mehmet Yüksek Yapı, Kayseri'deki binaların denetçisi!

Dede mesleği olan inşaat sektörüne, bugün yapı denetim firması olarak hizmet veren Mehmet Yüksek Yapı, sektördeki 36 yıllık tecrübesini denetçi olarak değerlendirecek.



 

Yapı Denetim Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte harekete geçerek, 2010 yılında Mehmet Yüksek Yapı Denetim Limited şžir-keti'ni kurduklarını kaydeden Ahmet Yüksek, 'Kayseri'de denetim alanında faaliyet gösterecek firma sayısı 17 iken kurulan şirket sayısı 120'nin üzerindeydi.Bu nedenle Bakanlık tarafından noter huzurunda yapılan kuradan asil olarak firmamız da çıktı. Bunun üzerine teknik personelimiz ile donanımlı ofisimizi oluşturarak Ocak 2011'de yapı denetim faaliyetine başladık' diye konuştu. İnşaat sektörünün içinde büyüdüğünü ve eğitimini de bu alanda yaptığını belirten Yüksek, 'Dedem, yapı taşı ticaretiyle inşaat sektörüne girmiş. Sonrasında babam inşaat mühendisliği okuyarak, sektörde işleri ilerletmiş. İnşaat işiyle uğraşan bir aileden geldiğim için ben de inşaat mühendisi olmaya karar verdim. şžu anda firmamız bünyesinde üç inşaat mühendisi, mimar, makine mühendisi ve elektrik mühendisiyle işlerimizi yürütüyoruz' dedi.

Yüksek, 'Kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, yapılacak inşaatın projelendirme aşamasında yönetmeliklere uygun projeler oluşturulması gerekiyor. Projeye uygun olmayan imalatların engellenmesi için yapı denetim sistemleri geliştirilerek yönetmenliğe getirildi. Yapı denetim şirketi olarak bir inşaat projelendirme aşamasından başlayarak yapı kullanım belgesini alana kadar inceliyoruz' diye konuştu.

DÜNYA

 


Geri Dön