19 / 04 / 2024

Meklas Group yeni fabrika yatırımını bu yıl tamamlayacak!

Meklas Group yeni fabrika yatırımını bu yıl tamamlayacak!

Ticari araçlar için hava süspansiyon körükleri üreten Meklas Group, 2014 yılında yüzde 27 büyüdü. Meklas Group Genel Müdürü Selçuk Çelik, geçen yıl gerçekleştirdikleri yatırımla üretim kapasitesini yüzde 30 artırdıklarını belirtti..



Ticari araçlar için hava süspansiyon körükleri üreten Meklas Group, 2014 yılında yüzde 27 büyüdü. Geçen yıl gerçekleştirdikleri yatırımla üretim kapasitesini yüzde 30 artırdıklarını belirten Meklas Group Genel Müdürü Selçuk Çelik, bu yılki yatırım programlarında ise Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 17 bin metrekarelik fabrika inşaatını tamamlanın bulunduğunu açıkladı. Çelik, "Bugün itibarıyla Bursa OSB ve Bursa Serbest Bölge'de dört ayrı fabrika binasında faaliyet gösteriyoruz. Yıllık üretim kapasitemiz 1.5 milyon adet" dedi. 


İnşaatı süren tesisin devreye girmesiyle 34 bin metrekare kapalı alanda üretim yapar konuma ulaşacaklarını belirten Selçuk Çelik, "2014 yılında üretim adedimizi 1 milyonun üzerine çıkardık. 

Bu yıl 1 milyon 350 bin adet üretim hedefliyoruz" diye konuştu. Çelik, üretimin yüzde 30'unu OEM ve ilk üretici grubuna yönlendirdiklerini ifade ederek, yatırımlarla üretimin yüzde 50'sini OEM'e, yüzde 50'sini yedek parça satış kanallarına satmayı hedeflediklerini söyledi. 


Üretimin yüzde 70'ini ihracata kanalize ettiklerinin bilgisini veren Selçuk Çelik, hava süspansiyon körükleri imalatının yüzde 60'ını yurtdışındaki şirketleri aracılığı ile beş kıtada 80 ülkeye ihraç ettiklerini ifade etti. Çelik, yurtdışında farklı pazar arayışlarını da sürdürdüklerini belirterek, bu yıl için Güney Amerika, Uzakdoğu ve Afrika ülkelerini hedef pazarları arasına aldıklarını kaydetti. 

Çelik, "İhracatımızı ağırlıklı kara taşıtları ve ağır vasıtalar için hava süspansiyon körükleri ürünleriyle gerçekleştiriyoruz. Başlıca müşteri gruplarımızı ticari araç üreticileri ile bunlara ekipman sağlayan firmalar, yedek parça dağıtım kanalları, dingü ve şasi üreticileri oluşturuyor" dedi. Çelik, grubun 2014'te gerçekleştirdiği ve bu yıl yapacağı yatırım bedelinin 15 milyon dolar olduğunu bildirdi. 


Ar-Ge merkezi olmak için yatırım yapacak Yaklaşık 300 kişiye istihdam sağladıklarının da bilgisini veren Selçuk Çelik, bu yıl Ar-Ge Merkezi olmaya yönelik de yatırıma gideceklerini dile getirdi. Çelik, Ic "Ar-Ge için yaklaşık 2 milyon dolarlık yatırım bütçesi ayırdık. Bursa OSB'de faaliyete geçireceğimiz yeni fabrikamızın bin metrekaresini Ar-Ge Merkezi için ayıracağız. Hedefimiz 2016'da faaliyetlerimize Ar- Ge merkezi kimliğini de katmak" dedi. Cirolarının ortalama yüzde 5.8'ini Ar-Ge'ye ayırdıklarını ifade eden Çelik, "Önceki yıllarda iki Ar-Ge projemizi hayata geçirmiştik. 2014'te de devlet destekli üç projemizi tamamladık. Uzakdoğu ve Afrika ülkelerini hedef pazarlarımız arasına aldık. TEZ projesi yürütüyoruz. Diğer yandan üç yeni proje üzerinde çalışıyoruz. Bunlar, verimliliği artırmaya yönelik geliştirilen projeler. Hedefimiz Ar-Ge faaliyetlerimizle sektöre yenilik kazandırmak" değerlendirmesinde bulundu. 


1986 yılında Mecit Çelik tarafından kurulan Meklas Group bünyesindeki Meklas Otomotiv'in 2000'li yıllarda bugünkü kurumsal yapısına kavuştuğunu ifade eden Genel Müdür Selçuk Çelik, "2005'te Bursa OSB'deki yerine taşınan firma, aynı yü içinde Mekpa Otomotiv'i kurdu. Mekpa Hava Süspansiyon Körükleri ise 2012'de Bursa Serbest Bölge'de hizmete girdi. Ticari araçlar için hava süspansiyon körükleri üreten Meklas Otomotiv'in; Connect, AirExpertve Maxisus olmak üzere üç ayrı markası bulunuyor" açıklamasını yaptı. 


Dünya ek


Geri Dön