26 / 04 / 2024

Mekpan Metal Panel, hedefini ulusal bir marka olmaya taşıdı!

Mekpan Metal Panel, hedefini ulusal bir marka olmaya taşıdı!

Aldığı talebe bağlı olarak üretim kapasitesini ve istihdamı artırma planları yapan Mekpan, ilerleyen dönem içinde üretiminin yarısını ihraç ederek ulusal bir marka haline gelmeyi hedefliyor



Sadece sanayi sektörüne değil, aynı zamanda konut sektörüne yönelik de sandviç panel üretmeyi hedeflediklerini aktaran Mekpan Metal Panel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celalettin Hakan Katırcı, şu anda yıllık 4 milyon 500 bin metrekare kurulu üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydetti. Artan talepler doğrultusunda üretim kapasitelerini yükselteceklerini açıklayan Katırcı, bu yönde sağladıkları istihdamı da artıracakları sinyalini verdi. Önce ulusal marka haline gelerek üretimlerinin yarısını ihraç etmek istediklerini sözlerine ekleyen Katırcı, iç pazarın dışında yaklaşık 25 ülkeye ihracat yapmayı planladıklarını söyledi. Katırcı, Afrika, Balkanlar Ortadoğu, Türk cumhuriyetleri ve ABnin ihracatta öncelikli bölgeleri olduğunu kaydetti.

Konya OSBde bulunan fabrikalarının haziran ayından itibaren üretime başladığını anlatan Celalettin Hakan Katırcı, tesislerinin 8 bini kapalı, 44 bini açık toplam 52 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olduğunu açıkladı. Geniş bir üretim gamına sahip olduklarını belirten Katırcı, poliüretanlı panel üretimi gerçekleştirmenin yanı sıra boyalı saç ve alüminyum işleme hizmeti de verdiklerini belirtti. Önümüzdeki dönemde her türlü aksesuar üretimini de gerçekleştireceklerini bildiren Katırcı, Tesislerimizde, üretimin her aşamasında kaliteden taviz vermeden müşterilerimizin isteklerini en üst düzeyde karşılama anlayışıyla hareket edeceğiz. Yük taşıma kapasitesi oldukça yüksek olan çatı ve cephe panellerimiz, kullanıldıkları yerlerde diğer cephe panellerine göre çelikten yüzde 30 tasarruf sağlıyor. Diğer cephe kaplama sistemlerine göre hem ekonomik hem de uygulaması pratik olan bu ürünlerimiz, uzun ömürlü ve hijyeniktir açıklamasını yaptı.

Siding metal panelin patentine sahibiz

Türkiyede siding metal panel üretimine öncülük ettiklerini ve bu ürünün patentine de sahip olduklarını aktaran Celalettin Hakan Katırcı, ürünün yük taşıma kapasitesinin yüksek olduğunu vurguladı. Kullanıldıkları yere göre bu ürünlerin, çelikten yüzde 30 tasarruf sağladığına dikkat çeken Katırcı, bu panellerin, diğer cephe kaplama sistemlerine göre hem ekonomik hem de mimari estetiğe sahip bir ürün olduğunu söyledi. Katırcı, şu açıklamalarda bulundu:

Siding panel hem yatay hem düşey olarak kullanılır. Bu panellerin, yüzey profili sayesinde yük taşıma kapasitesi diğer cephe panellerine göre yüzde 25 daha yüksektir. Siding panel, diğer cephe panellerine göre daha geniş açıklıkları serbest olarak geçebiliyor. Yangın dayanımı yüksek poliüretan dolgusu ile ısı yalıtım değeri yüksek bir malzemedir, konut sektöründe de kullanılabilir. Yalıtım özelliği ve sıcak görüntüsü ile özellikle villa tipi konut inşaatlarında cephe kaplama malzemesi olarak da öncelikle tercih edilen panellerdendir. Siding panel, endüstriyel tip tesisler için de standart görüntünün dışında farklılaşmak isteyenler için de vazgeçilmez bir cephe kaplama malzemesidir.

Dünya


Geri Dön