24 / 04 / 2024

Mektebim Kolejleri Körfez yatırımcısı SEDCO ile Türk okulları açacak!

Mektebim Kolejleri Körfez yatırımcısı SEDCO ile Türk okulları açacak!

Körfez bölgesinin en büyük yatırım gruplarından SEDCO'yla ortak olan Mektebim Kolejleri, Arap Yarımadası, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlara açılacak.



Türkiye genelinde 27 kampusuyla eğitim veren Mektebim Kolejleri, Suudi Arabistan'ın dev holdingi Economic and Development Company (SEDCO) ile dünyaya açılacak. Mektebim Kolejleri, geçtiğimiz günlerde yapılan ortaklık anlaşmasıyla yüzde 20 hisse satın almayı hedefleyen SEDCO'yla birlikte Arap Yarımadası, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar'da Türk okulları açacak. Mektebim Kolejleri kurucusu Ümit Kalko, "Böyle bir yatırım grubu ile stratejik ortaklık kurmamızın temel amacı dünyaya açılmak. Türk eğitim bayrağını dünyada dalgalandırmak istiyoruz" dedi. Kalko, ortaklıkla ilgili tüm detayları ve yatırım hedeflerini SABAH'a anlattı. 


 SEDCO ile ilgili bilgi verir misiniz? 

SEDCO, gayrimenkul, finans ve bankacılık sektörlerinde uzun yıllardır faaliyet gösteren Körfez bölgesinin en büyük holdinglerinden biri. Dünyanın 45 ülkesinde yatırımları olan SEDCO, Ortadoğu'nun en büyük bankası National Commercial Bank'ın da kurucusu. 


 SEDCO'nun Türkiye'de başka sektörlerde yatırımları olacak mı? 

Bu, SEDCO'nun Türkiye'deki ilk yatırımı. Mektebim Koleji ve eğitim sektörü ile yatırımlarına başlayan holding, ülkemizde özellikle sağlık başta olmak üzere farklı sektörlere de yatırım yapma düşüncesinde. 


 SEDCO'nun daha önce eğitim alanında yatırımları var mı?

Faaliyet gösterdiği 45 ülke arasında ilk eğitim yatırımı Mektebim Koleji olacak. 


 Türkiye'de ne kadar yatırım yapmayı planlıyor? 

Rakamsal olarak bir sınırları yok. Çünkü çok büyük bir özkaynağa sahipler. İlgi duydukları sektörlerde yeni yatırımlara açıklar. 


YATIRIMLARIMIZ ORTAKLIK SAYESİNDE HIZLANACAK


 Bu ortaklıkla Mektebim Koleji'nde neler değişecek? 

Yönetimsel anlamda herhangi bir değişiklik kesinlikle söz konusu olmayacak. Mektebim'in eğitime bakışı kurulduğu gün nasılsa aynı şekilde devam edecek. Yapılan yatırım tamamen finansal anlamda gerçekleştirilmiş ve büyümeyi destekleyecek nitelikte. 


 Hangi ülkelerde yatırım yapacaksınız?

Bu yatırım ile Ortadoğu, Körfez, Arap yarımadası, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar'da büyüme gerçekleştireceğiz. Yapacağımız ortaklık, ülke genelinde 4 yılda 100 kampusa ulaşmamızı hızlandıracak. 


Sabah


Geri Dön