19 / 04 / 2024

Melih Gökçek: Asbest ile ilgili binada en ufak bir işlem yapılmadı!

Melih Gökçek: Asbest ile ilgili binada en ufak bir işlem yapılmadı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: "Asbest ile ilgili binada şu anda en ufak bir işlem yapılmadı. Yıkılan enkazlar, içinde hiçbir boru olmayan yandaki binanın molozları. İnsanları yalan söyleyerek paniğe sevk eden odalar mahkemede hesap verecek" dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıkımına başlanan Maltepe Havagazı Fabrikası'ndan çevreye asbest yayıldığı iddialarına ilişkin "Asbest ile ilgili binada şu anda en ufak bir işlem yapılmadı. Yıkılan enkazlar, içinde hiçbir boru olmayan yandaki binanın molozları. İnsanları yalan söyleyerek paniğe sevk eden odalar mahkemede hesap verecekler." değerlendirmesini yaptı. 


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Gökçek, Maltepe Havagazı Fabrikası'ndaki söküm çalışmalarıyla ilgili,  Ankara  Tabip Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odasının Ankara Bölge İdare Mahkemesine başvurusu üzerine verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.


Söküm çalışmalarının yapıldığı alanda eskiden hava gazı değil elektrik üreten santral olduğunu belirten Gökçek, "Buharlı su borularında da zamanla asbest birikmişti. Yapılan araştırmalara göre bu binanın etrafa asbest lifleri yaymaması için bir an önce buradan kaldırılması gerekiyordu. Bakanlıkla ve Kültür ve Tabiat Varlıkları kurulları ile gerekli yazışmalar yapıldı ve buranın kaldırılmasına karar verildi." ifadelerini kullandı.


Mimarlar Odası yetkilileri ve CHP milletvekillerinin etrafa asbest yayıldığını iddia ettiklerini bildiren Gökçek, bu iddialarla panik meydana getirmenin amaçlandığını aktardı.


Gökçek, insanları yanlış beyanlarla panik yaratan eylemlere sürüklemenin cezasının olduğuna işaret ederek şu görüşleri paylaştı:


"Asbest ile ilgili binada şu anda en ufak bir işlem yapılmadı. Yıkılan enkazlar, içinde hiçbir boru olmayan yandaki binanın molozları. İnsanları yalan söyleyerek paniğe sevk eden odalar mahkemede hesap verecekler. Asbest tehlikesi varsa, yapılan işlem durdurularak asbest yayılmasına yardımcı olunmuyor mu? Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Şimdi soru, burada tehlikeli bir durum yoksa neden durdurma kararı veriliyor? Yok, asbest tehlikesi varsa yapılan işlem durdurularak asbest yayılmasına yardımcı olunmuyor mu? Bu durumda Mimarlar Odası ve kararı veren yargının sorumluluğu ne olacak? İtiraz ediyoruz. Umarım en kısa zamanda düzelir."


Melih Gökçek, Havagazı Fabrikası'nın kaldırılması ihalesini alan firmanın, söküm işlemi için konunun uzmanlarından birini işin başına getirdiğini kaydetti.


Fabrikadaki söküm işlemleriyle ilgili süreç ve izlenen yola ilişkin ayrıntılı bilgi ve belgeleri takipçileriyle paylaşan Gökçek, firmanın portföyüyle ilgili de bilgi verdi.


AA


Geri Dön