20 / 04 / 2024

Melih Gökçek'ten Ahlatlıbel Tesisleri açıklaması!

Melih Gökçek'ten Ahlatlıbel Tesisleri açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ahlatlıbel Park ve Rekreasyon Alanı ile ilgili kira sözleşmesinin iptal edilerek, yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı.




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ahlatlıbel Park ve Rekreasyon Alanı ile ilgili kira sözleşmesinin iptal edilerek, yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı. Başkan Gökçek, “Yapılmış olan anlaşmanın içerisinde vermiş olduğunuz taahhütler yerine gelmeyince bizim ihdası iptal etmemizden daha normal bir şey olamaz” dedi. 

Başkan Gökçek yönetiminde toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ayrıca Ulus’ta yer alan eski ve virane görüntüye sahip TİKA binasının da yıkılmasına karar verildi.


-“İHDASIN İPTALİNDEN DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ”

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen toplantıda söz alarak, kira sözleşmesi iptal edilen Ahlatlıbel Park ve Rekreasyon Alanı ile ilgili bir konuşma yaptı. Taşdelen, alanla ilgili yargının daha önce bir karar verdiğini ifade ederek, Ahlatlıbel'in Çankaya Belediyesi'nde kalmasının daha uygun olacağını söyledi. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökçek de sözlerine “Alınmış olan mahkeme kararında deniyor ki; ‘Belediye Meclisi’nden karar almadan böyle bir dava açtınız.’ Biz de bu sefer, Belediye Meclisi’nden karar aldık. Belediye Meclisi’ne göre de iptal ettik. İptal edince de siz yine yargıya itiraz edeceksiniz, gayet doğal. Biz de savunmamızı yapacağız ve adalet ne derse o olacak” diyerek başladı. 

Tesislerin yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili gerekçeyi de “Yapılmış olan anlaşmanın içerisinde vermiş olduğunuz taahhütler var. O taahhütlerin hiçbiri yerine getirilmemiş” sözleriyle açıklayan Başkan Gökçek, “Geçen sefer mahkeme o taahhütlerin yerine getirilmemiş olmasını es geçmiş. Yani bilirkişi öylesine bir bilirkişi ki anlamak mümkün değil. Kafasına göre yorum yapmış. Bakalım bu sefer de bilirkişiler aynı kararı verecekler mi? Yani taahhüt verilmişse, o taahhütlerin yerine getirilmesi lazım. Hiçbiri yerine getirilmemiş. Taahhütler yerine gelmeyince de bizim ihdası iptal etmemizden daha normal bir şey olamaz. Meclis kararıyla iptal ettik. İhtilaf söz konusu. Yine mahkemeler çözecek. Mahkemeler ne derse biz de kabul edeceğiz” dedi. 

2014 yılında konuya ilişkin verilen mahkeme kararına da açıklık getiren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Mahkeme bunu mantıksız reddediyor. Yani 1988’de özellikle yönetmelik var. 3030’un yönetmeliği çıkmış. 30 hektarın üzerindeki her yerin Büyükşehir Belediyesine ait olduğu net olarak yazarken, ondan bahsetmeyip birinci yönetmelikten bahsetmek, bir kere oradaki bilirkişinin önyargısını gösteriyor. Bilirkişi tek taraflı olarak yorum yapmış, bu aşikar bir şekilde belli. Hakim de belli ki tam konuya vakıf değil, bunun için de bilirkişiye uymuş bu kararı vermiş. Biz Meclis’ten iptal kararı aldık. Yeniden dava açacaksınız zaten. Biz de sizden orayı almak için bir dava açacağız. Netice itibariyle olursa olur, olmazsa olmaz, bunu yargı kararı gösterecek.”


-CHP GRUBU ÖNCE “RET”, SONRA “ONAY” VERDİ

Belediye Meclisi’nde görüşülen “TİKA binasının yıkılmasına” ilişkin karar sırasında ise CHP grubunun önce “ret”, Başkan Gökçek’in açıklamasının ardından ise “evet” oyu kullanması, Meclis Salonu’nda esprilere neden oldu. 

Ulus’ta yer alan ve Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki çalışmaları sırasında eski, virane ve salaş bir durumda bulunduğu için yıkılmasının öngörüldüğü TİKA Binası’na ilişkin Başkanlık Yazısı oylamaya sunuldu. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ile protokol yapıldığının ve binanın yıkılacağının anlatıldığı Başkanlık Yazısı’na binanın “tarihi” olduğu iddiasıyla önce “ret” oyu veren CHP grubunun, Başkan Gökçek’in “Meydana dahil edeceğiz orayı. Çok çürük bir bina ve hiçbir tarihi değeri yok. Salaş ve çürük bir bina” açıklamasının ardından oyunu “evet” olarak değiştirmesi, Meclis üyeleri tarafından tebessümle karşılandı. 

Toplantının sonunda, Başkan Gökçek, "Hurmalar benden, aşureler eşim Nevin Hanımdan" diyerek meclis üyelerine aşure ve hurma dağıtıldı. 




Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön