25 / 04 / 2024

Melih Gökçek'ten flaş Ankapark açıklamaları!

Melih Gökçek'ten flaş Ankapark açıklamaları!

Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin Ankapark kararı ne olacak? Ankapark imar planları değişecek mi? Atatürk'ün AOÇ vasiyeti ne? Ankapark için Deniz Baykal ve CHP ile anlaşma sağlanmış mıydı? Ankapark, Disneyland'dan büyük mü? Melih Gökçek açıklıyor!



Melih Gökçek ten flaş Ankapark açıklamaları!


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayınladığı videoda Ankapark'la ilgili çok önemli açıklamalar yaptı... Gökçek, "Sevgili Tweet alemi" diye başladığı konuşmasında Ankapark'la ilgili  Ankara  5. İdare Mahkemesi'nin bölgenin imar planlarına yürütmeyi durdurma kararını, imar planlarının durumunu, CHP ve Mimarlar Odası'nın tavrını değerlendirirken, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankapark'ın kurulduğu Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili vasiyetini de açıkladı... 


Mahkeme'nin Ankapark kararına Gökçek tepkisi!


Melih Gökçek, videolu açıklamasında idari mahkemenin Ankapark kararı için "Mahkemenin her verdiği karar doğru demek mümkün değil" derken Atatürk Orman Çiftliği'nin Ankapark'la ilgili imar planlarında değişiklik yapılacağının sinyalini verdi. 


Gökçek: Ankapark için Deniz Baykal'la görüştük!


Ankapark projesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önceki genel başkanı Deniz Baykal ile görüştüklerini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Deniz Baykal'ın o zaman kendi yardımcılarıyla birlikte Atatürk Orman Çiftliği Kanunu hakkında enine boyuna konuşmuş ve onlardan vize alarak bir kanun çıkartmıştık" açıklamasında bulundu.


Atatürk'ün AOÇ vasiyetini açıkladı!


Gökçek, Twitter takipçilerinin Ankapark sorularına cevap vermek için hazırladığı videoda Atatürk'ün Atatürk Orman Çiftliği'yle ilgili vasiyetini de açıklayarak, CHP ve Mimarlar Odası'na bağlı odaların "Orası tarım arazisi olsun" şeklindeki itirazlarına da cevap vermiş oldu. 


Ankapark, Disneyland'dan büyük!


Ankapark projesinin Amerika'daki Disneyland'dan daha büyük olduğunun altını çizen Gökçek, videolu açıklamasında "Ankapark'ımızda 1217 tane oyuncak var; Disneyland'a baktığımız zaman 60 ila 80'i geçmiyor" dedi.


Gökçek, Youtube.com ve Twitter'da yayınlanan videoda neler söyledi?


İşte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek'in dün Youtube.com'da yayınlanan Ankapark-cevaplar videosundaki açıklamaları;


Ankara turizm fakiri!


"Sevgili Tweet alemi,


Son  zamanlarda özellikle Ankapark'la ilgili sorular soruyorsunuz. Ankapark tartışmasız, Ankara'nın geleceği. Şu anda Ankara'ya baktığımızda ortalama 800-900 bin civarında yabancı turist geliyor. Aslında bunlara turist demek de doğru değil bunların birçoğu diplomat, yani Ankara turizm fakiri bir şehir. Ankara'da turizmi geliştirmenin yolu da belli bir takım çok ciddi atılımlardan geçiyor. Ben bunu üç kalemde topluyorum;


Birincisi Ankapark, ikincisi inanç müzesi, üçüncüsü de termal turizm. Bu üçünü gerçekleştirdiğimiz takdirde Ankara'daki turizmde çok ciddi bir patlama olabileceğine inanıyorum. 


Ankapark - Disneyland kıyası 


Melih Gökçek ten flaş Ankapark açıklamaları!


Şu anda Ankapark'ımız dünyanın en büyük tema parkı. Hani özellikle vatandaşlar arasında Disneyland denir ya... Bir nevi Disneyland... Hatta Disneyland bizimkinin yanında küçük kalır. Bu sözümde de en ufak bir mübalağa yok. Bizim mevcut olan Ankapark'ımızda 1217 tane oyuncak var; Disneyland'a baktığımız zaman 60 ila 80'i geçmiyor. Bu, aradaki büyüklüğü çok net olarak ortaya koyuyor. 


Melih Gökçek ten flaş Ankapark açıklamaları!


Ankapark'a yılda 10 milyon ziyaretçi bekliyoruz!


Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek pek çok oyuncağımız var. Bütün bunlar dolayısıyla da büyük bir avantaj elde ediyoruz. Yılda beklediğimiz ziyaretçi sayısı 10 milyon. Bunun ne kadarı yurtdışından gelirse Ankara turizmine de o kadar katkıda bulunmuş olacağız. Ankapark'a gelen kişinin bir günde Ankapark'ı gezmesi mümkün değil; ailesiyle gelecek en az üç gün kalacak ki, oyuncaklardan yaz aylarında yeterince yararlanabilsin. Niye böyle yaptık? Gelen kişi bir uuğrasın gitsin ve burayı unutsun diye değil, hiç olmazsa burada birkaç gün tatil yapmak suretiyle Ankara'ya da para bıraksın istiyoruz, iş merkezlerine, AVM'lerimize gitsinler istiyoruz. Bu, Ankara turizmi için inanılmaz bir katkı... 



Melih Gökçek ten flaş Ankapark açıklamaları!

Melih Gökçek'in Ankapark iddialarına cevap verdiği videoyu izlemek için tıklayın!

Melih Gökçek ten flaş Ankapark açıklamaları!


Ankapark için CHP ve Deniz Baykal'la mutabık kalmıştık!


Melih Gökçek ten flaş Ankapark açıklamaları!


Şimdi bu işe siyasi açıdan bakacak olursak bize muhalefet yapan kişilerin dün muvafakatını aldığımızı da rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle Atatürk Orman Çiftliği'yle ilgili plan geçerken ben sayın Deniz Baykal'a gitmiş, Deniz Baykal'ın o zaman kendi yardımcılarıyla birlikte Atatürk Orman Çiftliği Kanunu hakkında enine boyuna konuşmuş ve onlardan vize alarak bir kanun çıkartmıştık. Buna rağmen herşeye karşı olmayı adet haline getiren CHP'liler ve özellikle odalar bizimle ilgili davalar açıp durdular. En son Mimarlar Odası ve oraya bağlı 4-5 ayrı oda, buranın tarım alanı olarak ilan edilmesi için idari mahkemeye başvurdu. Tarım alanı ilan edilmesi için!.. Yani ne olacak burada? Arpa ve buğday yetiştireceğiz... Ankara'da, şehrin göbeğinde... 


Atatürk'ün AOÇ vasiyeti!


Melih Gökçek ten flaş Ankapark açıklamaları!


Halbuki Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili Atatürk'ün vasiyeti var ve vasiyetinde "Burayı halkın gezmesi -aynı tabirleri kullanıyorum- eğlenmesi ve dinlenmesi için tahsis ediyorum" diyor. Peki yapılan Ankapark'ta ne olacak? Halk eğlenecek mi? Evet... Halk dinlenecek mi? Evet... Halk gezecek mi? Evet... Peki ne istiyorsun? "Efendim bunu Ak Parti iktidarı yapıyor, Melih Gökçek yapıyor, yapmaması lazım..." Ne olacak? "Biz istiyoruz burayı tarım alanı yapın"... 


Ankapark'a 800 milyon TL yatırım yaptık!


Şimdi biz eski parayla 800 trilyon lira (yeni parayla 800 milyon TL) yatırım yaptık, bu paraları çöpe atacağız, hanımefendilerin ve beyefendilerin isteği için burada arpa ve buğday yetiştireceğiz, yapmış olduğumuz her şeyi de yıkacağız. Yahu buna kargalar güler. 


Mahkemenin Ankapark kararına cevap!


Efendim mahkeme böyle karar verdi... Mahkemenin her verdiği karar doğru demek mümkün değil, bir... İkincisi de her işin bir çaresi var, madem o plan beğenilmedi yeni bir plan yapar o plana göre devam ederiz. 


Ankapark ya bitecek ya bitecek!


Biz Ankapark'ı bitirmekte kararlıyız. İstedikleri kadar Ankara'nın turizmine karşı olsunlar, istedikleri kadar Ankara'ya düşmanlık yapsınlar, bu odalar ve Cumhuriyet Halk Partisi, isteklerine nail olamayacaklar. Allah'ın izniyle biz burayı ya bitireceğiz ya bitireceğiz! Ankaralı'nın şüphesi olmasın. Herkese en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum"


Geri Dön