16 / 04 / 2024

Melih Gökçek'ten Ankara Fuar Alanı açıklaması!

Melih Gökçek'ten Ankara Fuar Alanı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde, Akyurt'ta yapılacak fuar alanı ile ilgili açıklama yaptı. İşte Başkan Gökçek'in o açıklaması...




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde, Akyurt'ta yapılacak fuar alanının yapım sözleşmesine, daha önce anlaşmalarına rağmen TOBB,  Ankara  Ticaret Borsası ve ASO'nun imza atmadığını bildirerek, "Bu 3 kurum, daha önce yaptığımız anlaşmadan yan çizdi, kendilerini Ankaralılara şikayet ediyorum" dedi.


Başkan Gökçek, Ankara Rixos Oteli'nde yapılan "İdeal Kentler Zirvesi"nde Ankara ile ilgili yaptığı sunumda, Büyükşehir'in yapacağı projeler kapsamında fuar alanı hakkında bilgi verirken şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Ankara'nın küçük bir fuar alanı var. Şimdi Ankara'ya yakışan, dev bir fuar alanı yapmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi; Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) bir arayla gelerek bir şirket oluşturmuştuk. Her türlü hazırlığımızı tamamladık, altyapısını hazırladık. Tam yapım aşamasına geldik, yapım sözleşmesine Büyükşehir Belediyesi, ATO, Ankara Esnaf Odaları Birliği ve Akyurt Belediyesi imzaladı. Ancak TOBB, ASO ve Ankara Ticaret Borsası yetkilileri, bu aşamada yan çizdiler. Kendilerine de söyledim. 'Sizi Ankaralılara şikayet edeceğim' dedim. Her ortamda da şikayetimizi dile getireceğim. Ankaralılara kazandıracağımız dev proje için bizi yüzüstü bıraktılar. 'Nasıl olsa Belediye bunu tamamlar' diyerek olaydan kaçtılar. Bir şekilde elbette bunu tamamlamanın yöntemini bulacağız. Ancak bu 3 kurumun yaptıklarını da herkes bilsin."



Ankara Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön