20 / 04 / 2024

Melikgazi Küçükali'deki dönüşümde son durum!

Melikgazi Küçükali'deki dönüşümde son durum!

KAYSERİ Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Küçükali Mahallesi kentsel Dönüşüm Bölgesinde incelemelerde bulundu. Büyükkılıç, başka kurumlarda 2-3 yıl süren dönüşüm çalışmalarının Melikgazi Belediyemizce 10 ayda gerçekleştirildiğini ifade etti.



KAYSERİ Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Küçükali Mahallesi kentsel Dönüşüm Bölgesinde incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen ve teknik ekip ile birlikte kentsel dönüşüm alanını gezen Büyükkılıç, başka kurumlarda 2-3 yıl süren kentsel dönüşüm çalışmalarının Melikgazi Belediyemizce 10 ayda gerçekleştirildiğini ifade etti. 


Başkan Memduh Büyükkılıç, Küçükali Mahallesinde yapımı devam eden 3 bloktan oluşan 112 dairelik kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki dairelerin zamanında teslim edileceğini de belirtti. 


Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılında Küçükali mahallesinde kentsel dönüşüme karar alındı. Aynı yıl projelendirildi ve mahalle halkı ile anlaşmalar sağlanarak gecekondular mülk sahiplerince yıkıldı. Küçükali ve Anbar mahallesinde başlattığımız çalışmalar daha sonraki süreçte Kazım Karabekir, Karacaoğlu ve Battalgazi Mahalleleri ile devam edecek" diye konuştu. 


Yeni Akit




Haber Konya'nın Sesi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başkan Memduh Büyükkılıç, Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen ve teknik ekip ile birlikte Küçükali Mahallesi kentsel Dönüşüm Bölgesinde inşaatı devam eden binaların şantiye alanlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakanlar Kurulunca Anbar ve Küçükali mahallerinde Kentsel Dönüşüm için karar alındığını ve belediye olarak inşaatları başlattıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç " Yıl 2015 Melikgazi Belediyesi olarak Küçükali mahallesinde kentsel dönüşüme karar alındı. Aynı yıl projelendirildi ve mahalle halkı ile anlaşmalar sağlanarak gecekondular mülk sahiplerince yıkıldı. Küçükali ve Anbar mahallesinde başlattığımız çalışmalar daha sonraki süreçte Kazım Karabekir, Karacaoğlu ve Battalgazi Mahalleleri ile devam edecektir.  Daha çağdaş, daha modern, imarlı, sosyal çevresi ve yeşil alanları ile zengin bir şekilde bir ortam oluşturmak istiyoruz. Zaten Küçükali Mahallesi şehrimize en yakın olan ancak bu zamana kadar maalesef imar hareketliliğinin olmadığı bir boyuttaydı. Burada müteahhitlerimiz arzu edilen performansı sergilemeyince Melikgazi Belediyemiz her zaman olduğu gibi devreyi girdi. Melikgazi Belediyesine muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin güvenmesi ve güven duygusunun oluşması ile işimiz bir miktar daha kolaylaştı. Katkılarından dolayı muhtarlarımıza ve mahalle halkımıza herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Konya'nın Sesi


Geri Dön