25 / 04 / 2024

Melikgazi'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Melikgazi'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Memduh Büyükkılıç Melikgazi ilçesinde hiç gecekondu inşa edilmediği gibi olanlar ıslah edilerek bugün örnek ve referans belediyesi kentleşme modeli ve uygulaması Kayseri'ye kazandırılmıştır." dedi.



Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç "Kentsel Dönüşüm projesi ile son 15 yıl içerisinde Melikgazi ilçesinde hiç gecekondu inşa edilmediği gibi olanlar ıslah edilerek bugün örnek ve referans belediyesi kentleşme modeli ve uygulaması Kayseri'ye kazandırılmıştır." dedi. 

Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince 15 yıl önce başlatılan kentsel Dönüşüm Projesi ile Melikgazi İlçesinin adeta yenilendiğini ve bu süreç içerisinde Belediye olarak 3116 konut belediyemizce inşa edilirken Özel Sektörce, Kooperatifler ve yap-sat Müteahhitlerince 19 bin konut inşa edildiğini söyledi. 

Ferdi Tapu Çalışması ile başlanılan ve Gecekondu Önleme Bölgesi ile devam eden çalışma ile şu anda 32 mahallede Kentsel Dönüşümün başarı ile gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Gültepe, Yıldırımbeyazıt, Köşk, Keykubat, Osmankavuncu ve Melikgazi Mahallelerin buna en iyi örnek oluşturduğunu bu mahallerde kooperatif ve müteahhitlerce yapılar modem, sağlıklı ve estetik bina ve dairelerin bu kentsel dönüşümde büyük başarı sağlanmasına neden olduğunu kaydetti. 

Melikgazi Belediyesinde Kentsel Dönüşüm ile evleri, binaları ve konutları değil aslında bireylerin yaşam tarzlarını ve hizmet kalitesini artırdığını ve toplumsal gelişime katkı sağlandığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi. 

"Melikgazi her geçen gün planlı ve sağlıklı bir şehirleşme ile büyüyor ve gelişiyor. Gecekondu mahalleri kentsel dönüşüm ile modern ve sağlıklı mekânlar oluşturduk. 15 yıldır gecekondu yapılmayan bir şehiriz. Ancak aslan payı özel sektörce yapılan 19 bin konuttur. 

Meıiikgazi modern ve çok katlı estetik binaları dikkat çekiyor ve örnek gösteriliyor ise bundan Kayserili girişinrji, yenilikçi ve uygulamaları ile her zaman öncü olan yapı müteahhitleridir. Bu neden ile Kentsel dönüşümde bize destek olan, öncülük eden ve Melikgazi'yi kazandıran kooperatiflere ve müteahhitlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm çalışmaların yine belediye öncülüğünde ve desteğinde devam edeceğini sözlerine ekledi. 


Kayseri Hakimiyet


Geri Dön