24 / 04 / 2024

Melikgazi'de tarihi yapıların restorasyonu devam ediyor!

Melikgazi'de tarihi yapıların restorasyonu devam ediyor!

Kayseri Melekgazi Belediyesi Gesi Bölgesi Bağpınar'daki Tarihi Köprü ile Çeşmenin aslına uygun olarak onarılarak günümüzün hizmetine sunacak. Melikaazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıc, Belediye olarak tarihi yapılara sahip çıkacaklarını belirtti..



Çağırağası konağı ile konaklar köprü ve çeşmesi... 


Melikgazi Belediyesi olarak Çayırağası Konağını restore edip, Erciyes Üniversitesi'ne devir ederek bilimin hizmetine sunduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, ayrıca yine konaklar da tarihi köprü ile çeşmeyi restore ettirdiklerini belirtti. 


Belediye olarak sosyal ve spor tesislerimizi, kapalı semt pazar yerlerini çok modem ve çağdaş mimari yapılar olarak Kayseri'ye kazandırdıklarını ancak tarihi yapıları da onararak bütünlük sağladıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; "Melikgazi Belediyesi olarak tarihi mekânların yer aldığı ve 3 medeniyet eserlerin bir ara da olduğu bir yerleşime sahibiz. Kayseri meydanından bakıldığında Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemine ait yapıları hemen görürüz. Bu yapılar ile örtüşen ve bütünleşen Cumhuriyet ödenemi mimari yapılarımız ile Kayserimiz hem geçmişi hem de günümüzü bir arada yaşayabilmektedir. Bu hassasiyeti koruyabilmek için tarihi Çayırağası Konağı'nı aslına uygun olarak onardık ve bilimin hizmetine sunduk. 

Şimdi de Gesi Bölgesi Bağpınar'daki Tarihi Köprü ile Çeşmenin aslına uygun olarak onarılarak günümüzün hizmetine sunacağız. Gesi yerleşim alanında yer alan ancak 15 yıldır kullanılmayan okul binasını belediye olarak koruma altına aldık. Bu okul binası çevresindeki tarihi Gesi evleri bütünleşmiş halde olup hem mimarisi hem de yapılış yılı ile tarihi bir yapıdır. Bu okul bahçesini park ve bahçe haline getireceğiz. Okul binası ise sosyal tesis haline getireceğiz"


Kayseri Haber


Geri Dön