26 / 04 / 2024

Memorial Diyarbakır'a ikinci hastanesini açıyor!

Memorial Diyarbakır'a ikinci hastanesini açıyor!

Memorial Sağlık Grubu Genel Müdürü Uğur Genç, “İlk hastanemize 35 milyon dolarlık bir yatırımımız olmuştu. Memorial Dicle Hastanesi ile toplamda 65 milyon dolarlık yatırımı 2010-2013 yılları arasında Diyarbakır'a yapmış olduk" dedi...



Genç, Memorial Sağlık Grubu'nun Diyarbakır'da açacağı ikinci hastanesi "Memorial Dicle Hastanesi" ile ilgili Liluz Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, daha fazla insana sağlık hizmeti sunabilmek için burada ikinci hastaneyi açacaklarını söyledi.


Genç, bölge halkının takdirini toplayarak bugüne kadar 400 bin hastaya hizmet verdiklerini ve bu nedenle şehrin sağlık kurumlarından Seyrantepe Hastanesi'ni Memorial'ın bünyesine katıp tamamen yenilediklerini kaydetti.


Diyarbakır'a yaptıkları yatırımlara değinen Genç, şunları kaydetti:


"İlk hastanemize 35 milyon dolarlık bir yatırımımız olmuştu. Memorial Dicle Hastanesi ile toplamda 65 milyon dolarlık yatırımı 2010-2013 yılları arasında Diyarbakır'a yapmış olduk. 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Memorial Dicle Hastanesi, 350 kişilik medikal ve idari kadrosu ile hizmet verecek. 2013 yılının sonuna kadar Diyarbakır'daki iki hastanemizde toplam 750 kişiyi istihdam ediyor olacağız. 138 yatak kapasitesi bulunan Memorial Dicle Hastanemizde; 26 yeni doğan yoğun bakım, 23 genel yoğun bakım, 12 kardiyoloji ile kalp-damar cerrahisi yoğun bakım, 5 çocuk yoğun bakım olmak üzere toplam 66 yoğun bakım yatağı bulunuyor."


- "Diyarbakır bölgenin sağlık turizmi üssü olacak"


Memorial Sağlık Grubu olarak her yıl yaklaşık 92 farklı ülkeden gelen hastalara sağlık hizmeti sunduklarını dile getiren Genç, sağlık turizmini geliştirme çalışmaları kapsamında, Irak'ın Erbil ve Duhok kentlerinde irtibat ofisleri açmaya hazırlandıklarını bildirdi. Genç, "Kısa bir süre sonra yakın coğrafyada bulunan Irak gibi ülkelerden daha fazla sayıda hasta geleceğini düşünüyoruz. Sağlık turizminin artırılmasına yönelik çalışmalarımızla Diyarbakır'ın bölgenin sağlık turizmi üssü olacağına inanıyoruz” diye konuştu.


- ''11. hastane Ankara'da''-


Memorial Dicle Hastanesi sağlık hastaneleri grubunun 10. hastanesi olduğunu belirten Genç,"Kasım ayında hizmete açmayı planladığımız Memorial  Ankara  Hastanesi ile bu sayı 11'e yükselecek. Memorial Ankara Hastanesi Ankara'nın en büyük özel hastanesi olacak. Memorial Sağlık Grubu olarak her yıl yerli, yabancı, yaklaşık 2 milyon hastayı sağlığına kavuşturuyoruz. 2013’ü 11 hastane ile bitirip, 2014 yılında da hastane sayımızı artırmaya ve mevcut hastanelerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Bir gazetecinin 2. hastaneyi açma yönündeki kararlarının çözüm süreciyle gelen huzur ortamının bir etkisinin olup olmadığı sorusuna Genç, "Tabi ki çözüm sürecinin de bunda katkısı vardır" dedi.


AA


Geri Dön