16 / 04 / 2024

Memur maaşları bayram öncesi yatar mı?

Memur maaşları bayram öncesi yatar mı?

Binlerce memur Ramazan Bayramı öncesinde maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Kanuna göre memurlar, maaşlarını her ayın 15'inde alırken, bu ay Ramazan Bayramı dolayısıyla maaşlar erken yatar mı sorusunun cevabına yanıt bekliyor.



Memurlar her ay maaşlarını ayın 15'inde alıyor. Bu sene, bu tarihin Ramazan Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle maaşların erken yatıp yatmayacağı sorgulanıyor. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; memur maaşlarının bayram öncesinde yatırılacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Her ayın 15'inde maaş alan memurlar içerisindeki 657 sayılı kanuna tabii olarak görev yapan hekimler, öğretmenler, belediye ya da diğer memurlar için de maaş aldıkları gün aynıdır.

Ayın 15'i hafta sonuna denk geldiği takdirde maaşlar haftanın son işlem günü olan cuma gününden hesaba yatırılmaktadır. Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatırılmaktadır. Ancak maaşın hesaba geçiş hızı, bankadan bankaya değişiklik göstermektedir.

 Memur maaşları bayram öncesi yatar mı?

EMEKLİ MEMURLAR NE ZAMAN MAAŞ ALIR?

Emekli sandığından emekli olan memur emeklileri, memurlar gibi aynı günde maaş almıyor. Memur meklilerin maaş alacağı gün doğum tarihlerine göre belirlenmektedir. 

 Tüm emeklilerin aylıkları ayın ilk 5 günü içerisinde ödeniyor. Emekli sandığından emekli olanlar ayın 1,2,3,4, veya 5.gününde maaşlarını alıyor.

Emekli maaşları tahsis numarası ve doğum tarihi baz alınarak yatırılmaktadır. Yani tahsis numaranız ve doğum tarihinize göre emekli maaşınızın yatırılacak olduğu tarih değişebilmektedir.

4A SSK kapsamında emekli olanların emekli aylıklarının ödeneceği tarih tahsis numarasının son rakamına göre belirlenmektedir. Buna göre;

Tahsis numarasının son rakamı 9 olanlara her ayın 17'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 7 olanlara her ayın 18'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 5 olanlara her ayın 19'unda,

Tahsis numarasının son rakamı 3 olanlara her ayın 20'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 1 olanlara her ayın 21'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 8 olanlara her ayın 22'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 6 olanlara her ayın 23'ünde,

Tahsis numarasının son rakamı 4 olanlara her ayın 24'ünde,

Tahsis numarasının son rakamı 2 olanları her ayın 25'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 0 olanlara her ayın 26'sında aylıkları ve sürekli iş kazası sürekli iş göremezlik gelirleri ödenmektedir.

Emekli maaşlarının hesaba geçtiği saatte değişiklik olabilir.Fakat ödemelerin büyük bir çoğunluğu saat 00:00 ile 03:00 arasında gerçekleştirilir. Genellikle sabah saatlerinde emekli maaşları hesaplara geçmiş oluyor.

İşte o karar! Emekliye 355 TL zam yolu açılıyor!

Memur ve memur emeklisinin temmuz maaşı ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön