23 / 04 / 2024

Menderes Türel: Antalya'nın çılgın projesi Boğaçaydır!

Menderes Türel: Antalya'nın çılgın projesi Boğaçaydır!

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kalıvaltısına katıldı. Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya ile ilgili 'Antalya'nın çılgın projesi Boğaçaydır' dedi.



Toplantıda yaptığı çalışmalar ve planladığı projeler hakkında bilgi veren Başkan Türel. yaptırdıkları bütün anketlerde kentin en önemli sorununun ulaşım çıktığına dikkat çekti. Türel ayrıca. Boğaçayı projesinin kente 40 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirterek. "Çok samimi ve iddialı söylüyorum Kanal İstanbul projesi kadar önemli, hatta ondan daha çok konuşulacak bir projedir. Bana soruyorlar 'çılgın projeniz nedir' pe. İşte Boğaçayı projesi" dedi. 


5 YIL DONDURUCUDA KALAN YOL 


Antalya'nın trafik sorununu çözebilmek için yeni yollar, kavşaklar yaptıklarını, yapmaya devanı edeceklerini anlatan Başkan Türel, ağırlıklı olarak Konyaaltı bölgesindeki projeler üzerinde durdu. Konyaaltı Liman bölgesinden, Kepez üstündeki Korkuteli Kavşağı'na kadar uzanacak Batı Çevre Yolu'nıın geçmişte CHP'li iki belediye arasında yaşanan imar planı meselesi nedeniyle 5 yıl ilerlemeden donup kaldığını belirten Menderes Türel, göreve gelir gelmez Konyaaltı Belediye Başkanı ile meseleyi çözdüklerini söyledi. Kamulaştınnayla bu meselenin çözümüne gidilmesi halinde 35 milyon TL'lik bir kaynağın gerektiğine dikkat çeken Başkan Türel, "Şimdi hiç kamulaştırmaya gerek kalmadan o bölgedeki imar çalışmalarını yaptık" yorumunu yaptı. Önümüzdeki ay bin 800 metrelik yolla ilgili imar planının meclise geleceğini anlatan Başkan Türel, "Çok hızlı bir şekilde onaylayacağız. Arkasından Konyaaltı Belediyesi de gereğini yapacak. 


Böylelikle Batı Çevre Yolu'yla ilgili Karayolları çalışmalarım hızlandıracak" diye konuştu. 


'ÇILGIN PROJEMİZ BOĞAÇAY' 


Konyaaltı İlçesi'nden denize dökülen Boğaçayı'na ilişkin hazırlanan projenin ön sunumunun geçen hafta kendisine yapıldığını da anlatan Başkan Türel, "Ön projeyi gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Muhteşem bir proje. Antalya'ya yakışan bir proje olacak" dedi. Boğaçayı'nın Antalya'ya40 kilometrelik bir sahil kazandıracağını hatırlatan Türel, "Çevresiyle birlikte Boğaçayı projesini tamamlayıp bitirdiğimizde göreceksiniz Antalya'ya yakışan bir proje olacak. Çok samimi ve iddialı söylüyorum Kanal İstanbul projesi kadar önemli, hatta ondan daha çok konuşulacak bir projedir. Bana soruyorlar 'Çılgın projeniz nedir' pe. İşte Boğaçayı projesi" diye konuştu. 


PROJE TÜM KONYAALTTNI KAPSAYACAK 


Varyanttan Sansu'ya kadar sahilde bir dünya projesi gerçekleştinnek istediklerini açıklayan Türel. "Allah'ın lütfetmiş olduğu bir güzelliği dünyaya takdim etmek zorundayız, iddialı bir projeyle inşallah uygulamaya geçeceğiz. Aralık ayının başı gibi M imarlar Odası sonucu açıklayacak. Biz de o projeyi jüri tarafından karar verildikten sonra paylaşacağız. Önümüzdeki seneye sahil bölümünü yetiştirebilir miyiz bakacağız. Tüm Konyaaltı'nı kapsayan bütüncül bir proje olacak. Projeyle beraber akvaryumun olduğu bölgedeki Kent Parkla ilgili de bir çalışma yapılacak. Orayı da yaşayan bir proje olarak ele alacağız. Belki Miııicity'i başka bir yere taşımak gerekebilir" bilgisini verdi. 


SAHİL YOLUNDA TRAFİĞE SINIRLAMA 


Bu projeyle Konyaaltı sahil yolunun trafiğe kapatılacağını, sadece o bölgede yaşayanlar ve işyeri olanlar için araç trafiğine izin verilmesini istediklerini anlatan Türel, Konyaaltı Varyantını da Konyaaltı sahiliyle birleştireceklerini söyledi. Hedeflerinin sahili bu yaza hazırlamak olduğunu anlatan Türel, yetiştiremezler ise bu yılki gibi uygulamaya devam edileceğini söyledi. Başkan Türel, Konyaaltı'nda halkın ücretsiz kullanımına sunulan mallara zarar vennek için üzerlerine çıkıp tepinenler olduğunu da iddia etti. Geçmişte yürüyen merpenlere de kasıtlı olarak zarar verenler olduğunu anlatan Türel, "Bu sene salı il kısmını önümüzdeki yaza hazırlamak istiyoruz" dedi. 


FAZLA PERSONELE ÖDENEN PARA 470 MİLYON 


Geçmişte Antalya İl Özel İdaresi'ııin 1 yıllık yatınnı bütçesinin 10 milyon TL olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, "Biz sadece 30 milyon lira köy yollan için harcadık. Biz bu kaynağı nereden buluyoruz. Açık söylüyorum. Finans yönetimini bilirseniz kaynağı her zanıaıı bulursunuz. 5 senede Antalya'da Büyükşelıir Belediyesi'ııin fazladan istihdam ettiği 4 bin personel için eklediği rakam 470 milyon TL. O kaynak Antalya'nın hizmetine aynlsaydı. Antalya neredeyse yeniden inşa edilirdi. Eleman eksilttik, tehdit edildik. Gereğini yapıp tasarruf sağladık. Ben 600-700 milyon TL borç bırakmıştım. Şirketler dahil yeniden göreve geldiğimde 2 katrilyon (2 milyar lira) bir borçla karşılaştım. Seçimden önce 'en iyi ben yönetirim' deyip de gelince enkaz edebiyatı yapamazsınız" pe konuştu. 


2015'DE ULAŞIMA 100 MİLYONLUK KAYNAK 


2015 yılı bütçesinde yol yatırımları için 100 milyon TL'lik kaynak ayırdıklarını anlatan Türel, 9 bin 300 kilometrelik köy yolunu 5 yılda asfaltlayacaklarını söyledi. Yükün ağır olduğunu anlatan Türel, yoğun bir tempoyla çalışırken kimi zaman eşini ve evini de ihmal ettiğini anlattı. Şarampol Caddesi'nde halkın yüzde 65'iniıı trafiğe kapatılmasını istediğini anlatan Türel, somları da yanıtladı. Türel. Belek ve Aksu bölgesindeki su sporları ihalesine fiyatlar yüksek olduğu için katılım olmadığını, yeniden ihale edileceğini sözlerine ekledi. 


BEACHPARKIN MUHABATI BİZ DEĞİLİZ 


ABD'de yaşayan Antalyalı bir işadamının Tünektepe'de bir proje gerçekleştinnek istediğini de anlatan Türel'e, Beachpark'ta işletmesi olan bir işadamı belirsizlikten dolayı elektriklerin bile kesik olduğunu söyledi. Başkan Türel ise Beachpark'la ilgili muhatabın şu anda belediye olmadığını belirterek. "Biz göreve başlamadan önce Milli Emlak belediyeyle ilgili protokolü feshetmiş. Orada belediye yükümlülüklerini yerine getirseydi, bugün o bölgenin muhatabı Büyiikşehir Belediyesi olacaktı. Şu anda bizim orada hiçbir hukuki hakkımız yok" dedi. 


Antalya Yeni Alanya


Geri Dön