29 / 03 / 2024

Menderes Türel: Antalya'ya cazibe merkezleri kazandırıyoruz!

Menderes Türel: Antalya'ya cazibe merkezleri kazandırıyoruz!

ATSO Ödül Töreni’nde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya'ya cazibe merkezleri kazandırdıklarını söyledi.




Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 2016 yılında en fazla vergi ödeyenler ile döviz kazandırıcı, istihdam sağlayıcı faaliyetlerde bulunan firmaları ödüllendirdiği Geleneksel Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. 


Belediyenin ekonomik ve finansal durumu hakkında bilgiler veren Başkan Menderes Türel, “Belediyemizin 2013 faaliyet bütçesi 50 milyon civarındaydı. 2015’te 200 milyonu geçtik, 2016’da 500 milyonu geçtik. İnşallah 2017’de yatırım bütçesi olarak 1 milyonu geçmiş olacağız. İnşallah önümüzde daha büyük projeler var. Antalya mızı yükseltmeye hep birlikte devam edeceğiz. Hizmet sahamız 5 ilçeden 19 ilçeye, 4 bin kilometrekareden 20 bin 700 kilometrekareye yükseldi. Ama faaliyet giderimiz yüzde 13 düştü. Personel giderini bütçemizin yüzde 21 seviyesine indirdik. Antalya'da kendi yatırım rekorlarımızı kırmaya başladık” dedi. 


Antalya turizminin çok kısa bir süre sonra 20 milyonlu turist rakamlarına ulaşacağını belirten Başkan Türel, şunları ifade etti: “Yüksek gelirli turist çekmek için daha farklı ürünlere ve tanıtımlara ihtiyacımız var. Antalya, Kent Müzesi ile birlikte birçok yeni müze kazanıyor ve müzeler şehri oluyor. Şu anda sadece Büyükşehir Belediyesi olarak 10 ayrı müze projesi ile uğraşıyoruz. Antalya Film Festivali’ni uluslararası alana taşıdık. Boğaçayı’nda film platoları kurulması Antalya’yı, hatta Türkiye’yi film üretiminde, reklamcılıkta, bilgisayar oyunu üretiminde ABD ve Hindistan ile yarıştıracak bir projedir. Boğaçayı kanalını İnşaat Mühendisleri Odası’nın, DSİ ve uzmanlarımızın görüşleri doğrultusunda revize ettik. Film platosu, doğal hayat merkezi, rekreasyon alanlarıyla, sahil-liman projesiyle ve Tünektepe ile entegre büyük bir projedir. Tünektepe ve Kruvaziyer Liman projeleri Antalya’nın dünyada konuşulmasını destekleyecek projelerdir. Büyük cazibe merkezleri kazanacağız.” 


Bütün bu projelerde Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’ın büyük destekleri olduğunu dile getiren Başkan Türel, “Yüksek Planlama Kurulu kararlarının çıkmasındaki hızımız Sayın Bakanımızın destekleri ile Türkiye rekorlarına vesile oluyor. İnşallah metro inşaatımız Konyaaltı Liman tarafından başlayacak ve Lara Kundu’ya kadar bir Y çizerek, Varsak’a da uzayacak şekilde devam edecek. Bunu tabi ki 2019’dan sonraki dördüncü etap olarak planladık. Ulaştırma Bakanlığı izinlerini almak suretiyle neredeyse nihayete erdirme noktasındayız. Böylece 2023’te bir başka Antalya ortaya çıkacak. Gördüğünüz gibi, akıllı şehir, çevreci şehir projeleriyle, turizme, tarıma, ticarete destek olan projelerle dünya markası Antalya hedefinde kararlı şekilde ilerliyoruz” diye konuştu.



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön