18 / 04 / 2024

Menderes Türel: Doğu Garajı cazibe merkezi olacak!

Menderes Türel: Doğu Garajı cazibe merkezi olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 yıldır çukur olarak bırakılan Doğu Garajı alanını seçimde söz verdiği gibi içinde Festival Çarşısı’nın da yer alacağı bir cazibe merkezi yapmak üzere ilk adımı attı.




Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 yıldır çukur olarak bırakılan Doğu Garajı  alanını seçimde söz verdiği gibi içinde Festival Çarşısı’nın da yer alacağı bir cazibe merkezi  yapmak üzere ilk adımı attı. Türel’in Doğu Garajı’nın özel üniversite alanından, özel proje  alanına dönüştürülmesi teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul  edildi.


Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran oturumu devam toplantısında ele alınan gündem  maddesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Mustafa  Akaydın yönetimi tarafından planlara özel üniversite alanı olarak işlenen Doğu Garajı’nın  sahip olduğu tarihi mezarlık alanıyla birlikte, içinde Festival Çarşı’nı da barındıran,  geleneksel çarşı kültürünü yaşatıldığı bir cazibe merkezine dönüştürülmesi konusunda  seçim taahhüdünde bulunduklarını hatırlattı. Başkan Türel, Doğu Garajı’nı Antalya’ya yeni  bir cazibe alanı olarak kazandırmak istediklerini ifade etti. 


MİMARLAR ODASI’YLA ORTAK PROJE

Başkan Menderes Türel, Doğu Garajı’na uygulanacak yeni projenin nasıl elde edileceğine  yönelik süreci de şöyle açıkladı: “Doğu Garajı ilk olarak benim önceki belediye başkanlığı  döneminde planlanmıştı. O dönem Mimarlar Odası’yla birlikte STK temsilcilerinin içinde yer  aldığı jüri tarafından bir yarışma projesi elde ettik. Sonrasında Akaydın yönetimi bu projeyi  tercih etmedi. Şimdi biz yeniden geriye döneceğiz. Geçmişte Mimarlar Odası’yla  yaptığımız çalışma çerçevesinde aynı süreci tekrarlayacağız. Ödüllü projeye sahip  arkadaşlarımız, Mimarlar Odası ve ilgili STK’la ortak bir çalışma yapacağız. Antalya  dinamiklerinin de kabulü çerçevesinde bir çalışma yürüteceğiz. Yeni projeye bu çerçevede  ortaya çıkacaktır.” 


Başkan Menderes Türel, Doğu Garajı alanının özel üniversite alanından, söz konusu projeyi  uygulamak üzere özel proje alanına dönüştürülmesi konusunda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli  Nazım İmar Planı değişikliğini Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin takdirine sundu. Büyükşehir  Belediye Meclisi, teklifi oy birliği ile kabul ederek, Doğu Garajı’nın içinde Festival Çarşısı’nda  bulunduğu, geleneksel çarşı kültürünün yaşatıldığı bir cazibe merkezine dönüştürülmesinin  önünü açtı. 



Antalya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön